7 vrij doelloze Tumblr-sites

Media door Fleur
Soms kom je websites tegen waarbij je denkt: quoi? Vooral Tumblr-sites vallen in die categorie, want mensen willen er nog weleens rare dingen opzetten. Voorbeeldje? Wij verzamelden 7 wáárom-Tumblrs. 

Wat kan het toch lekker zijn, even doelloos surfen op internet. Beetje plaatjes kijken, door wat grappen en grollen scrollen… Mocht je nog op zoek zijn naar sites waar je echt helemaal niks aan hebt, dan zijn wij je beste vriendin. We hebben namelijk 7 Tumblr-sites op een rij gezet die vrij doelloos (maar wel hilarisch) zijn.


1. Ugly Belgian Houses
We beginnen met een website waarop we niets anders zien dan huizen. Belgische huizen. Nee, lelijke Belgische huizen. Op Uglybelgianhouses.tumblr.com worden de meest afschuwelijke stekkies van onze zuiderburen tentoongesteld. We zien knalgele muren, torentjes, poorten zonder functie, huizen met twee kleuren, spookhuizen en… tja, huizen, in ieder geval, waar je nog niet dood gevonden zou willen worden. Of iemand de site echt bezoekt? Jazeker. Het ‘project’ van een jongen genaamd Hannes slaat kennelijk zo aan, dat er een boek van komt. 

2. Dads are the Original Hipsters
Je bent er een als je naar bands luistert waar anderen nog nooit van hebben gehoord. Feestjes afloopt waarvan niemand weet dat je er überhaupt tickets voor kon kopen. Kleding draagt die niet van gisteren, maar van morgen is. Een hipster, mag je jezelf noemen, als je je hierin herkent. Maar weet je wie pas écht een hipster is? Je vader. Want die was cool voordat het cool werd. Daarom: een ode aan papa op Dadsaretheoriginalhipsters.tumblr.com.

3. Pictures of Hipsters Taking Pictures of Foods
Hipsters maken altijd zo’n indruk op ons, dat we ze graag nog even in de spotlights houden. En dat doen we met een wel heel bijzondere website: Pictures of Hipsters Taking Pictures of food, of: Pohtpof.tumblr.com. Het is een hele mond vol, maar dan krijg je ook wat. Namelijk? Foto’s van hippe mensen die weer, heel hipster, foto’s van eten maken. Denk hamburgers, maar ook pannenkoeken met bessen, salades, koffie… Heel bijzonder voedsel. Bonus: je krijgt meteen inzicht in hoe voor lul je eigenlijk staat als je je patatekes fotografeert.

4. Hungover Owls
Je bent een uil en je wilt niks, behalve een beetje slapen, rondvliegen en beesten vangen. Dat je ondertussen ook als model dient en op een site staat die uilen te kakken zet, weet je niet. Toch gebeurt het, en wel op Hungoverowls.tumblr.com. Je vindt er uilen die nogal ongelukkig op de foto staan en dan zo, dat het lijkt alsof ze alle muizen die ze ooit gevangen hebben, er weer uitgekotst hebben. Alsof ze dus, tja, een kater hebben. Nou, dat was het. Mocht je er toch geen genoeg van krijgen: je kunt ook het uilen-die-een-kater-hebben-boek bestellen.
 

5. Cats Doing People Things
Vooruit, vooruit, we zullen je één website geven waar je langer dan vijf minuten op kunt blijven hangen. En dat is… Catsdoingpeoplethings.tumblr.com! Of we de site nuttig vinden? Nee. Maar schattig is-ie wel, al moet je niet te lang stil blijven staan bij het feit dat katten mensendingen doen. Als ze met een pet op gefotografeerd worden, denk je dat ze die dan zelf opgezet hebben? Nee, dat bedoelen we. Maar goed, het blijft soms hilarisch om te zien. 

6. Things You Can’t Do Coked Up
Het zal je maar gebeuren: je gebruikt coke en je moet nog een achtbaan in. Dat kan helemaal niet. En zo zijn er nog veel meer dingen die je kunt vergeten als je wat poeder tegen je neusschot hebt geslagen. Wil je weten wat? Op Thingsyoucantdocokedup.tumblr.com staat het allemaal voor je opgesomd. Je zult versteld staan wat je allemaal niet meer voor elkaar krijgt onder invloed van 'n oppeppertje (serieus, cadeautjes uitpakken?!).

7. Weird Creep
Soms zie je iets waarvan je denkt: o nee, haal het weg; dit is gewoon een beetje eng, eigenlijk. Zulke dingen vind je op Weirdcreep.tumblr.com. Geen idee waarom die website er is, want zo'n gezellige bijdrage aan het internet is het niet, maar als je er dan bent, heb je geen uitleg meer nodig over wat een ‘weird creep’precies is. Brrr.

Welke bizarre Tumblr-site ken jij nog?