Lifestyle / Reizen
Reizen

Mexicaans horroreiland: ?The Island Of The Dolls?


Honderden kinderpoppen: verminkt, vervormd en verduiveld. Je treft ze aan op het meest creepy eiland van Mexico. Is dit de meest griezelige toeristenattractie ter wereld? 
 
Je kunt aankomende zomer natuurlijk weer naar naar Salou, Chersonissos of Marmaris gaan, maar als je een iets spectaculairdere vakantie wilt, zou je ook een bezoekje kunnen brengen aan The Island Of The Dolls.

Kluizenaar
‘The Island Of The Dolls’ is ontstaan toen Don Julian Santana zijn vrouw en kinderen verliet, en besloot om zijn laatste vijftig jaar alleen op een eiland te gaan wonen. Don Julian werd – naar eigen zeggen – achtervolgd door de geest van een jong meisje dat verdronk in één van de kanalen op het eiland, zo meldt sobadsogood.com Volgens sommige inwoners viste Don Julian poppen uit het water omdat hij dacht dat het levende kinderen waren. In werkelijkheid verzamelde de kluizenaar de poppen om ze vervolgens op te hangen. Dit creëerde volgens Don een heilige plaats voor de geest die hem achtervolgde. 

Toeristenattractie
In 2001 werd  Don Julian in hetzelfde kanaal gevonden als het verdronken meisje. Tegenwoordig onderhoudt zijn neef Anastasio het eiland en zijn voormalige woning, en kunnen toeristen Don Julian Santana's woning bezoeken tegen een kleine vergoeding. Nu is het eiland dus één van ’s werelds meest lugubere toeristenattracties doordat de poppen een angstaanjagend uiterlijk hebben gekregen. Sommige bezoekers beweren dat de poppen fluisteren en dat men een offer moet brengen op het eiland... Wij zeggen: ideaal voer voor een horrorfilm. 
 
 
Durf jij een bezoekje te brengen aan dit macabere eiland?