Hoe breng jij jezelf aan de man? Flirten doe je zo!

Relaties door Kimberly

Potverdikkie. Al jouw vriendinnen zijn al aan de man en uitgerekend jíj zit elke avond tegen jezelf te praten met een bak chips op schoot. Ben jij het helemaal zat om op Mr. Right te wachten en durf jij de eerste stap te zetten? 

Smul jij keer op keer van Bridget Jones? Betrap je jezelf erop dat je de dagelijkse douche regelmatig overslaat? En vind jij dat je eigenlijk 'prima je eigen boontjes kunt doppen'? Jup, dan ben je overduidelijk een 'verbitterde' single. Vind je het tijd om er wat aan te doen? Dan komt dat goed uit, want wij hebben de beste flirttips op een rijtje gezet! 

Weg met Lexa en Pepper

Allereerst: weg met Lexa en Pepper en zeg 'nee' tegen de zoveelste vleeskeuring-app. Kom uit je safety zone en move that ass! Ga naar dat ene gezellige stamkroegje op de hoek of dans de klok rond in de discotheek. Dan pas kan het échte flirtwerk beginnen! 
 


Het begin 
Flirten is leuk, maar alleen als je het niet al te serieus neemt. Verwacht niet te veel, want anders kun je misschien nogal euh, desperate overkomen. Probeer je te ontspannen en zorg dat je er open en aanspreekbaar uitziet. Glimlach en gebruik lichaamstaal om signalen te geven dat je een leuk, vrolijk en zelfverzekerd persoon bent. Onzekerheid is voor de man een fikse afknapper, dus lippen getuit en borstjes vooruit! 

Lichaamstaal lezen 

Lichaamstaal is belangrijk tijdens het flirten. Niet alleen om er zelf mee aan de slag te gaan, maar ook om deze te proberen te begrijpen van een ander. Probeer de lichaamstaal van jouw potentiële flirtpartner te interpreteren. Is hij (of zij) bijvoorbeeld in een goed humeur? En ziet diegene eruit alsof-ie een praatje wil maken? 

Probeer oogcontact te zoeken. Voor oogcontact geldt de 3-seconden-regel. 3 seconden, en niet langer. Het oneindig naar iemand staren is namelijk niet zo'n succes en werkt eerder eh... angstaanjagend, zeg maar. Glimlach na die 3 seconden en laat je blik dan weer vallen. Heb je (duidelijk) oogcontact gehad? Dan is diegene misschien ook wel geïnteresseerd in jou. Tijd voor toenadering 
Dan is het tijd voor de toenadering. Dit is misschien wel het spannendste van het gehele flirtproces. Want god oh god, nu moet je gaan praten! 'Wat als ik iets stoms zeg of ontiegelijk uit m'n bakkes meur door dat broodje döner van net?' In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is de 'openingszin' niet zo belangrijk. Natuurlijk begin je niet met een zin als 'Hé, die rook boven je hoofd, is-ie van een sigaret of ben jij zo heet?' en 'Leuke tieten hoor, mag ik ze eens vasthouden?'. Nee, je begint met een zin over de ditjes en datjes. Bijvoorbeeld over het feest of de avond. Als het gesprek lekker vlot verloopt, deel dan een beetje informatie over jezelf. Kleine dingetjes om de ander nieuwsgierig te maken. Bijvoorbeeld dat je een bijzondere hobby hebt of half Spaans bent. Wanneer de ander iets vertelt wat hem of haar bezighoudt, probeer dan geïnteresseerd over te komen (en te zíjn)! 

Things getting serious

Als het gesprek écht goed loopt, is het tijd om hem te tippen naar je romantische bedoelingen. Zo kun je een poging doen om de ander voorzichtig aan te raken. Doe dit vluchtig, voorzichtig en zachtjes. Het tegenovergestelde van die drie is namelijk gedoemd te mislukken. Mocht dit óók goed uitpakken, dan is het tijd voor de laatste stap: vertel hem of haar dat het je leuk lijkt om een keertje iets af te spreken. Oké, oké een beetje ballen moet je hiervoor wel hebben, maar hé, wie niet waagt, die niet wint! Een 'nee' is niet het einde van de wereld... Show some balls

Ben jij een pro in flirten? Of ben jij een stiekeme schijterd?