Lifestyle / Media
Media

Films waar we allemaal in zouden willen spelen

Opstaan, naar je werk, eten, naar bed. Opstaan, naar je werk, eten, naar… Echt, inmiddels kan je het dromen. En hoewel je best blij bent met dat regelmatige leventje, mag het soms wel wat spannender. Zoals in de volgende films.

Ja, je vindt het heerlijk om alles op de rit te hebben. Het gaat lekker op je werk, je relatie loopt als een trein en het is iedere keer weer fijn thuiskomen van een dag hard zwoegen op kantoor. Maar soms, heel soms, heb je wel zin in een uitspatting. En daarom zou je bést een rol in de volgende films willen hebben.

1. The Holiday
Iedere film heeft, net als het leven, ook een miserabele kant. Maar wij bekijken het positief: als je écht op het dieptepunt zit, kan het alleen maar beter worden. Dat bewijzen de twee dames uit The Holiday maar weer. Doodongelukkig zijn Amanda en Iris, maar dan besluiten ze uit de band te springen: ze wisselen van huis. Amanda vliegt naar Londen en betrekt Iris’ cottage, Iris vliegt naar L.A. en komt terecht in een gigantische villa met voor elk object een knop. Alleen om deze stulpjes al zou je in deze film willen zitten: óf je kruipt op de bank in een heerlijk, knus, Engels hutje, óf je waant je in luxe en geniet van de zon, kingsizebedden en wuivende palmen. Maar dat is nog niet alles: je krijgt er ook een leuke kerel bij. Waar je uiteindelijk, al is het na even wikken en wegen, zielsgelukkig mee wordt.  

2. Confession of a Shopaholic
Je hebt een kledingkast waar Paris Hilton jaloers op is en werkt samen met een hotshot van een vent. Maak kennis met het leven van Rebecca Bloomwood (Becky voor intimi). Een leven dat we allemaal best zouden willen hebben. Goed, dat je dan een shopverslaving hebt en er allerlei bankmannetjes aan je reet kleven omdat je torenhoge schulden hebt, is  wat minder, maar hé: je hebt ook zo veel dingen wél! Denk aan een eigen column in een financieel tijdschrift, een fantastische beste vriendin, toegang tot high class-feestjes en de volle lippen van je heerlijke baas op je mond gedrukt. Maar eh, die hoge creditcardschuld, dan? Liefje, zoals in elke film: alles komt goed. It’s just money, baby! 

3. Alles is Liefde
Vrijwel iedere Nederlander heeft ‘m gezien: de film Alles is Liefde. Sommigen zijn er wel drie keer voor naar de bioscoop geweest. En terecht, want leuk is-ie. Nu geven we toe dat niet alle verhaallijnen even aantrekkelijk zijn: de een is belazerd door haar man en de schooljuf, de ander vermoedt dat haar geliefde buiten de pot pist, en weer een ander heeft een vriend met koudwatervrees. Ja. Nee, allemaal vreselijk. Maar dan is er nog Kiki. En och, wat zouden we graag even in haar schoenen staan. Want hoewel ze de ware liefde maar niet kan vinden en dat flink op haar humeur drukt, komt die prins op het witte paard uiteindelijk wél voorbij. Letterlijk. Daar kan geen verliefdheid tegenop. 

4. Vicky Cristina Barcelona
Omdat je toe bent aan wat zon. Omdat je wel zin hebt in wat avontuur. Omdat je houdt van zwoele zomernachten, mysterieuze mannen en tapas. Daarom zou je met liefde in Vicky Cristina Barcelona spelen. Dit verhaal over twee vriendinnen die voor twee maanden naar Spanje gaan, heeft het hart van menig dromer veroverd. En dat is niet zo raar: in de film stikt het van sexy scènes, pure liefdesmomenten, spontane, nachtelijke tripjes en Spaanse klanken. Heerlijk om even in deze wereld te ontsnappen, al is hij niet vrij van drama. Maar sexy Javier Bardem maakt alles goed.

5. A Lot Like Love
Je bent jong, mooi en vastberaden: de rol van Emily Friehl (Amanda Peet) in A Lot Like Love zouden we allemaal wel op ons willen nemen. Natuurlijk, dat we in die film niet meteen groot liefdesgeluk kennen, is wat minder, maar een spontane, avontuurlijke vrijpartij met Ashton Kutcher (in de rol van Oliver) in een vliegtuig compenseert een hoop. Een potje seks in een vliegtuig? Jep, zelfs onder werktijd is stewardess Emily lekker vrijgevochten. En hoewel zij en Oliver in eerste instantie alleen een leuke dag beleven, komen ze, hoe romantisch, jaren later toch weer samen. Hoe? Doordat ze zijn telefoonnummer nog heeft en hem eens opbelt. En natuurlijk weet hij dan nog wie zij is. En natuurlijk blijft hij ook niet eeuwig bij zijn vriendin, waardoor er op een gegeven moment plaats is voor ware liefde. Hun ware liefde. Zucht.

In welke film zou jij willen spelen?