Waarom we van de alfaman houden

Relaties door Marleen_S
Hij is een leider, neemt de touwtjes in handen en is de belichaming van het woord ‘man’. Een ruwe bolster, maar wel met een piepklein hartje, daar houden wij vrouwen van. Het liefst inclusief baardje en hoog James Bond-gehalte.
 
Ondanks dat we feministen in hart en nieren zijn (euh...) en prima zonder een man kunnen, is het toch wel heerlijk om met een ferme hand geleid te worden. Dus schreeuwen we luid en duidelijk: doe ons zo’n alfaman!
 
Want een alfaman…
 
… weet precies wat jij wilt bestellen in jullie favoriete restaurant en bestelt het voor jij ook maar iets kunt zeggen tegen de serveerster. En van je lievelingswijn bestelt hij gelijk een hele fles.
 

… vraagt niet of je mee uitgaat, hij laat een bericht achter op je voicemail met de mededeling dat je vrijdagavond om acht uur klaar moet staan.
 
… scheert zich niet, maar heeft nergens ongewenst haar. Al het neushaar, oorhaar en nekhaar is zorgvuldig verwijderd. Gewoon een lekkere bos haar op de juiste plekken.
 
… schuurt je wangen bijna kapot tijdens een passievolle zoen. Maar stiekem voelt dat best lekker.
 
… heeft zelfvertrouwen van het hoogste niveau. En dat straalt hij uit.
 
… ruikt altijd naar iets waar je neushaar uit puur genot van gaat trillen. Aftershave of een zwoele mannengeur, je blijft het ruiken.
 
… trekt gelijk de aandacht als hij ergens binnenloopt.
 
… hoeft zichzelf niet meer te bewijzen. Hij is groots met een hoofdletter G en iedereen weet het. Hij vecht daarom ook nooit, wat heel aantrekkelijk is, zo'n volwassen vent.

... zorgt voor ons alsof hij onze moeder is. Maar dan is het een man. En is 'ie sexy. 
 
… hoeft zijn mondhoeken maar omhoog te krullen of we liggen praktisch al bij hem op schoot. Het is net magie.

 
… is succesvol in alles wat hij doet. En succes is sexy.
 
… is vaag over zijn werk, maar verdient overduidelijk meer dan genoeg om tevreden te zijn. En jou tevreden te houden.

... brengt je altijd keurig thuis en is altijd op tijd voor een date. Maar zeurt niet als we te laat de trap afkomen. Een droomvent dus.
 
… houdt werk en privé perfect van elkaar gescheiden en heeft daarbij altijd tijd genoeg voor jou.
 
… klaagt nooit, zeurt niet en verheft nooit zijn stem. Hij constateert, discussieert en zegt nooit een woord teveel. Precies genoeg. En precies wat jij wilt horen.
 
… drinkt zijn koffie zwart en zijn whisky sterk. En hij drinkt het alsof het limonade is. En dan de manier waarop hij van zijn glas nipt: god-de-lijk.
 
… is als Ludo Sanders. Mysterieus, maar gelijk aanwezig. Dus rusten we niet voordat we alles van hem weten.
 
… draagt standaard een pak of iets anders wat hem perfect om de schouders past. En zijn welgevormde billen komen altijd goed uit. Amen.

... neemt je jas aan, schuift de stoel voor je aan en laat altijd een vrouw eerst gaan. Manieren, die heeft hij al vanaf zijn geboorte. Man, man, alfa man: Love it.
 
Vind jij een alfaman aantrekkelijk? Wat vind jij het leukste aan de alfaman?