Beauty / Gezicht
Gezicht

Wat zijn baard over hem zegt

Beestachtige baarden, sexy snorren of juist een slap sikje: de baardgroei bij het mannelijk geslacht loopt ver uiteen. Letterlijk. Tot aan de bakkebaarden perfect getrimd of lekker nonchalant, zijn baard zegt al-les over hem.
 
Gelukkig voor ons zijn deze bebaarde bavianen (ook wel mannen genoemd) onder te verdelen in zeven rassen. Bestudeer ze zorgvuldig, zodat je weet wat voor harig vlees jij eigenlijk in de kuip hebt.
 
Het Frivole Flapje
Zijn snor groeit niet in de lengte, maar in de hoogte. Alsof hij met een krultang aan de slag is geweest. En misschien is-ie dat ook wel, want zijn krulsnor verklapt dat hij best ijdel is. Een gelikte jongeman die graag in de spotlights staat. En stiekem is hij ook een tikkeltje hipster.
Sexy Snorremans of bang voor de baard? Voor hem hoef je niet bang te zijn. Hij pikt alleen je plekje voor de badkamerspiegel in. Zijn liefde voor zichzelf kun je arrogant noemen, maar het maakt hem vooral ook erg sexy.
 

Het Speldenprikje
Hij steekt er nog net niet je ogen mee uit, maar gevaarlijk is deze snor wel. Tenminste, zo wil de drager ervan overkomen, maar eigenlijk is hij vooral een beetje eng. Neurotisch op zijn tijd, zelfs. Zijn grote voorbeeld is Salvador Dali en als hij zenuwachtig is, blijft hij maar aan het puntje van zijn snor draaien.
Sexy Snorremans of bang voor de baard? Bang tot op zekere hoogte. Hij is intelligent en niet bang om zijn kunstzinnige kant te tonen. Deze creatieveling moet je niet tegenkomen als je niet van een museumpje op zijn tijd houdt. Of geen gevaar wilt lopen om lek geprikt te worden.
 
De Dooie Hamster
Deze man heeft de moeite gedaan deze prachtige vierkante snor of kinbaard te kweken, maar heeft het bijltje erbij neergegooid. Het dooie dons dat zijn mond versiert, heeft allesbehalve vorm en sexappeal. Het kan hem overigens niks schelen. Nonchalant als hij is, trekt hij zich van niemand wat aan. Er zijn belangrijkere zaken dan scheren.
Sexy Snorremans of bang voor de baard? Ook al schrikt zijn kin of bovenlip vol ellende je af, hij heeft wel een goed hart. Hij geeft niet om materiële dingen, maar zit liever in een tentje op een natuurcamping. Soms is hij alleen wel een beetje te relaxed…
 
De Kabouter Plop
Hij moet wel een zwak voor kabouters hebben, want met zijn kale kop en volle bos haar op zijn kin doet hij een beetje lijken op de plastic variant bij je moeder in de tuin. En dat is eigenlijk gelijk ook het probleem: hij is een moederskindje. Hij is sterk, een beetje ruig af en toe en straalt pure mannelijkheid uit, maar hij eet het liefst elke avond zijn gva'tje bij zijn mama.
Sexy Snorremans of bang voor de baard? Net zoals voor de vriendelijke kabouter op de Belgische tv, hoef je niet hard voor hem weg te lopen. Het is even zoeken naar zijn mond, maar deze man zit vol passie en levensvreugde. En liefde. Vooral voor zijn moeder.
 

De Schaamhaar
Op een paar lullige plukjes na is deze variant geen baard te noemen. De schat. Hij doet zijn best, maar hij is er nog lang niet. Dat verraadt zijn karakter, want deze soon-to-be-man is namelijk nog een beetje een jongetje. Wereldwijs, nee, niet bepaald, maar zijn naïviteit is wel weer aantrekkelijk.
Sexy Snorremans of bang voor de baard? Wil je een relatie met deze bovenbeste ‘baardmans’, think again, want hij is er niet goed in. Hij zal met je komen buiten spelen, maar gaat daarna weer met zijn vriendjes gamen. Je zult hem dus moeten delen en het niet erg vinden om af en toe moedertje te spelen.
 
De Boomstammen
Deze stamt nog uit de tijd van Elvis Presley. En één blik is genoeg om je voor even in de tijd van rock ’n roll te wanen. Een man die zich de boomstammen eigen heeft maakt, heeft de beroemde Presley-bakkenbaarden langs zijn gezicht hangen. Ook al blijven zijn kin en bovenlip onbekleed, hij valt toch echt onder het kopje baarden.
Sexy Snorremans of bang voor de baard? Hmm… Hij is een beetje blijven hangen in het verleden. Vroeger was hij een stijlicoon en de eerste jongen op school die baardgroei had, maar nu loopt hij een beetje achter op de zaken. Hij is lief (misschien zelfs ietsje té lief), maar niet assertief. Je loopt al gauw over hem heen.
 
De Richtingaanwijzer
Hij denkt nog hipper dan hip te zijn, maar de jaren 90 zijn we inmiddels toch echt ruimschoots voorbij. Gladde Italianen in mini-Speedo's spot je er nog weleens mee, maar liever zien we ‘m niet terug: het sikje. Het ziet er weliswaar gelikt uit, maar het bad boy-alarm gaat kneiterhard af.
Sexy Snorremans of bang voor de baard? Hij lijkt stoer, maar is het niet. Hij lijkt ook heel romantisch, maar als puntje bij paaltje komt, mag je fluiten naar je rode rozen en voetmassage. Toch weet hij wel op precies de juiste momenten de gevoelige snaar te raken en steelt hij je hart.
 
Heeft jouw lover een baard? Herken jij hem hierin?