Lifestyle / Media
Media

10 viral video's die fake bleken

We besteden er soms uren aan: YouTube-filmpjes kijken! En dan het liefst de video’s die viral gaan, voor een open-mond-moment. Beetje jammer alleen dat niet al die video’s echt zijn, zoals in de volgende gevallen. Sorry alvast!

1. The Twerking Fail
Wat het lijkt: een drastisch falende twerksessie waarbij een meisje met haar derrièrre in haar IKEA-tafelkaarsen belandt.
Wat het is: een grapje van de Amerikaanse komiek en presentator Jimmy Kemmel, die dit samen met zijn team en een stuntvrouw heeft bedacht.
 
2. The First Kiss
Wat het lijkt: een adembenemend, puur, romantisch filmpje van twintig vreemdelingen die met elkaar zoenen. Oh, l'amour, le sexy, le alles!
Wat het is: een stunt voor kledingmerk Wren. 
 
3. Adelaar grijpt baby
Wat het lijkt: de nachtmerrie van iedere ouder. Terwijl je baby in het park wat gras aan het onderkwijlen is, wordt-ie gegrepen door een enorme adelaar.
Wat het is: een afstudeerproject van een groepje Digital Animation-studenten. Zowel de baby als de adelaar zijn 3D-creaties. Bovendien: een adelaar kan best wat van de grond grijpen, maar een kind? Think twice!

4. Bungeejumper wordt gebeten door krokodil
Wat het lijkt: iets waarvan je hoopt dat het je nooit overkomt. Een bungeejumper raakt het water waar net op dat moment een krokodil bovenkomt. HAP, doet het beest. Moet je maar niet zo stom zijn om aan een touw het water in te kukelen.
Wat het is: een reclame voor biermerk Foster's Beer, met de slogan 'Don't lose your head'. De krokodil is erin gemonteerd. 

5. Charlie bit me!
Wat het lijkt: een te schattig filmpje van een jongetje, Harry, en zijn babybroertje Charlie, dat hem in zijn vinger bijt. Dat onschuldige hoofdje van Charlie als bijtertje, dat Engelse accent van zijn oudere broer... Waar kan je zoiets kopen?
Wat het is: een filmpje van een moeder die wat extra YouTube-cash binnen wilde halen. Dus liet ze haar peuter een Brits accent opzetten en Charlie in zijn vinger bijten. Tussen de opnames door was Charlie alleen een beetje bang dat-ie te hard beet, en Harry op zijn beurt wilde dat zijn broertje wat beter zijn best deed, omdat hij het moeilijk vond om die pijn in zijn vinger te veinzen. Inmiddels zijn de twee schattige kindjes volwassen mannen, die de act nog regelmatig herhalen. 

6. The Megawoosh Waterslide
Wat het lijkt: een megacool iets voor uren speelplezier. Serieus: wie wil er níét via een glijbaan afgeschoten worden door een schans, om vervolgens in een zwembadje te belanden? Peter Pan is alive!
Wat het is: een stunt om Microsofts Office Project 2007 te promoten. Via een touw glijdt een stuntman de glijbaan af. De persoon die je in de lucht ziet vliegen is niet echt, en de plons in het zwembad is een stuntman die eigenlijk van een houten boomstam in het zwembadje springt. Uiteraard zie je dit niet; hier zit een knap staaltje videobewerking achter. 

7. Pepsi Test Drive
Wat het lijkt: de boze droom van iedere autoverkoper. Een salesmedewerker maakt samen met racegod Jeff Gordon een testritje en dat gaat er zo heftig aan toe, dat hij het bijna in zijn broek doet.
Wat het is: een marketinggrapje van Pepsi. De autoverkoper en zijn reacties schijnen echt te zijn, maar het is toch echt een stuntman die de auto rijdt. Het doel van deze video? De boel eens lekker opschudden. En dat is gelukt. 

8. Varkentje redt babygeit
Wat het lijkt: ammegawhd ammegawhd n'awww, n'awww, red ons van liefheid, een varkentje schiet een babygeitje dat dreigt te verdrinken te hulp. Geef het hier NU, we kunnen het niet aan, aaah aaah.
Wat het is: een video gemaakt voor het Amerikaanse televisieprogramma Nathan For You, dat op Comedy Central verschijnt. Er was heel wat voor nodig om de video in elkaar te draaien: dierentrainers, maar ook scubadivers en zelfs een looppad werden gebruikt om het varkentje naar het geitje te leiden. 

9. Laad je iPone op met een ui
Wat het lijkt: een briljante manier om je iPhone op te laden. Je steekt je oplader in een ui en klaar is Clara!
Wat het is: één grote grap. Waar nog best veel mensen in zijn getuind.

10. Balloon Boy

Wat het lijkt: een vreselijke gebeurtenis. Een grote ballon met helium wordt opgelaten en stijgt verder en verder op. Richard en Mayumi Heene, die de ballon hebben opgelaten, claimen vervolgens dat hun zoontje Falcon in de ballon zit. Kijk maar, daar, in dat ufo-achtige gevaarte, daar zit-ie in!
Wat het is: een grapje van ouders Richard en Mayumi. Er werden teams ingezet om het jongetje bij landing te hulp te staan, maar toen de ballon de grond raakte, zat het jongetje er niet in. De conclusie? Dan moet-ie eruit gevallen zijn. Autoriteiten zetten een grootschalige zoekactie op touw. Voor niks, want Falcon verstopte zich al die tijd gewoon thuis. 
 
Van welke viral video dacht jij dat-ie echt was?