Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

15 redenen waarom je rijp bent voor het gesticht

You love crazy. Je hangt nog net niet ondersteboven op kantoor achter je computer, maar je staat inmiddels wel bekend als de dorpsgek. Elke dag is 1 april voor jou en het motto ‘doe maar gewoon’ gaat niet voor jou op.
 
Als de mensen om je heen - en jijzelf stiekem ook - niet beter zouden weten, moet je soms echt in een dwangbuis worden afgevoerd. Oké, dat is misschien een beetje overdreven, maar geef toe, soms ben je een beetje raar. Een beetje.

Want jij bent rijp voor het gesticht, omdat…
 
... je tijdens het notuleren van een belangrijke vergadering alle woorden niet meemompelt, maar zowat uitschreeuwt, niet wetende dat iedereen om je heen stilvalt en je aanstaart. Dit gebeurt zo’n beetje elke dag.
 
… je op een complete rotdag volledig door het lint kan gaan wanneer die zweefteef voor je op haar driewieler het concept ‘groen’ nog niet begrijpt en je nóg langer moet wachten.
 

… je ook buiten je rode periode aardbeien in de vleesjus doopt terwijl je een droge cracker met pindakaas en salami zit te eten.
 
… je bij elke vies woordje – poep, pies, piemel – een lach bijna niet kan onderdrukken.
 
…je jezelf niet weleens Googlet, maar het hele internet in de gaten houdt wie, wat, wanneer er iets over je wordt gezegd. En je Tinder-crush ook op dezelfde CSI-wijze ‘volgt’.
 
… je vervolgens bijna flauwvalt als je door extra research erachter komt dat hij vlakbij woont. En je daarom je dagelijkse fietsroute 3 kilometer laat uitwijken om hem zo ‘toevallig’ tegen te komen.
 
… je zo desperate graag moeder wilt worden en je daarom nog steeds stiekem met de Baby Born van je nichtje speelt als ze niet kijkt.
 
… je niet alleen praat tegen je konijn/hamster/kanarie, maar hem elke dag de royal treatment geeft die je je eigen kinderen nog niet eens zou geven. Omdat ‘ie je begrijpt zoals niemand anders dat doet.

 
… je volmondig ja zegt als iemand vraagt of je jezelf goed kent. Natúúrlijk, je praat iedere dag met je spiegelbeeld.
 
… je op een verveelde zaterdag de telefoon altijd pakt en mensen hijgend gaat lastigvallen. Omdat het kan.
 
… je zodra je in een ander deel van het land komt, gelijk het plaatselijk accent overneemt.
 
… je tijdens een shopsessie in een onbekende stad weleens doet alsof je Amerikaans/Engels bent en je de arme verkoopster laat ploeteren met haar slechte Engels zodra je een moeilijke vraag stelt. Expres.
 
… je een paar keer per dag ‘wat’ roept omdat je denkt dat iemand je riep of iets tegen je zei. En dat is dus nooit zo. 
 
… je voetencrème op je gezicht smeert omdat je gelooft dat het je huid veel beter hydrateert.
 
… je het stiekem best wel lekker vindt als je vinger tussen de deur komt, omdat hij daarna ‘nog zo lekker naklopt’.
 
... je een artikel leest over waarom je in het gesticht thuis hoort en je jezelf in alles herkent.

Wat doe jij soms weleens voor gekke dingen waarvoor anderen je voor gek verklaren?