Fashion / Mode & trends
Mode & trends

Veel vrouwen kopen bewust een te grote bh

Een beha is mega multifunctioneel. Het redt ons bij nipple-alert en bovendien houdt zo’n boezemhouder die twee op hun plaats. Toch dragen veel vrouwen een verkeerde bh-maat en uit onderzoek blijkt dat velen dit bewust doen. Say what?!
 
Veel vrouwen banjeren met een verkeerde bh-maat door het leven. Tja, we hebben simpelweg geen idee of we nu een C of een D hebben en wat het verschil tussen een 75 en 80 is. Daarbij hebben we niet altijd zin in een borsten-wroetende-medewerkster, dus plukken we er maar eentje van de rekken, toch? Niet helemaal. Want wat als we nu vertellen dat veel vrouwen bewust een maatje groter aanschaffen…? 

 
Boobie boost 
Uit recent onderzoek blijkt dat één derde van de vrouwen bewust een te grote beha draagt. Waarom? Behalve dat veel vrouwen hun juiste maat niet weten, beweert een merendeel van de ondervraagde vrouwen dit te doen zodat haar borsten groter lijken, zo meldt DailyMail. “Het geeft een extra push-upeffect en een zichtbaar decolleté.” Juist. Wij betwijfelen deze boobie boost aangezien het – uit eigen ervaring – niet meer dan een stel gapende gaten en hangende theezakjes oplevert. Dus een push-upeffect? Mwah.

 
Top redenen 
De grote vraag van het onderzoek luidde waaróm vrouwen bewust een te grote beha kopen. De top 5 van redenen is als volgt: 
  • De juiste maat niet weten
  • De borsten lijken groter en een decolleté wordt zichtbaar
  • Een leuk setje op het oog hebben, maar de juiste maat is niet op voorraad
  • Het gezochte model is niet in de juiste maat verkrijgbaar
  • Uit pure luiheid
Koop jij jouw bh in de juiste maat? Of koop jij ook bewust een maatje groter?