De meest bizarre fobieën van de celebs

Celebs door Susan
Vind je jouw angst voor hoogtes, kleine ruimtes of insecten een beetje gênant? Geen paniek: naast deze mesjogge fobieën van de rich and famous steek je doodnormaal af.

Het is mei 2011 en ik sta met twee vriendinnen in de rij voor een achtbaan in Disneyland Parijs. Niet zomaar een achtbaan, maar de Finding Nemo-achtbaan. Je moet weten dat ik een ontzettende angsthaas ben en doorgaans vriendelijk bedank voor alles waar G-krachten bij komen kijken. Deze was echt anders, beloofden vriendin K. en vriendin C.. Op de plattegrond stond de attractie aangeduid als familieachtbaan en er stonden inderdaad een hoop koters in de rij. Dat de meeste kinderen brullend naar buiten kwamen had nog geen argwaan opgewekt want dat is nu eenmaal wat kinderen doen, toch? Bovendien onderstreepten blij gekleurde visjes de gevaarloze uitstraling. Niets aan de hand, dit ritje werd een walk in the park.


Spacende visjes

We stapten achteloos in een vriendelijk ogende schildpad en lieten ons gemoedelijk naar boven tokkelen. Vriendin K. had de famous last words ‘steiler dan ik dacht’ nog niet uitgesproken of we werden met een bloedgang in een donker gapend gat gestort. Terwijl we naar beneden raasden, tuimelde het bakje naar voor en achter terwijl we als een dolle rondjes draaiden. We hadden geen flauw benul welke kant we op werden gesleurd en hoe lang deze nachtmerrie zich nog ging voortzetten want het was immers pikkedonker. Aan de hand van de spacende visjes om ons heen kunnen we concluderen dat de sadistische bedenkers van deze martelgang letterlijk een bad trip voor ogen hadden. Gedesillusioneerd lieten we ons terug in de veilige buitenwereld op het dichtstbijzijnde bankje vallen waar we minutenlang zwijgend voor ons uit staarden. Verraden door Nemo.

Antiekangst

Dankzij mijn angst voor achtbanen heb ik nu dus ook trust issues tegenover alles wat lief en onschuldig lijkt. Afijn, genoeg over mij. Deze vrees is immers niet bepaald uniek. Zeker niet als je kijkt naar celebs. Een beetje ster verzint een originele fobie om gecompliceerd en dus interessant voor de dag te komen. Billy Bob Thornton heeft het aanstellen tot hogere kunst verheven en komt op de proppen met een angst voor antiek. “Misschien ben ik in m’n vorige leven doodgegooid met een oude stoel. Maar ik ben compleet serieus. Ik kan niet eten in de buurt van antiek.” De ex van Angelina Jolie claimt zelfs dat ‘ie ervan moet overgeven. Ahgos.


Bang voor draaideuren en dolfijnen

Matthew McConaughey lijkt misschien een stoere cowboy, maar transformeert in een gillend klein meisje als hij in de buurt komt van… wait for it… draaideuren. Keanu Reeves kon niks beters verzinnen dan bang zijn in het donker, maar voegde daar uit angst gewoontjes over te komen snel aan toe dat het op een ‘filosofische manier’ was. Wat dat dan ook moge betekenen.

Het is in celebland ook superhip om bang te zijn voor dieren. En dan natuurlijk niet de geijkte slangen, spinnen en insecten. Tyra Banks moet niets hebben van dolfijnen, Nicole Kidman raakt in paniek van vlinders, Adele schiet in de stress van zeemeeuwen en Orlando Bloom rent hard weg voor biggetjes. Hoe schattiger het dier, des te meer fobiebonuspunten je verdient. Misschien is het m’n Drentse inborst of een ijskoud gebrek aan empathie, maar als iemand begint over angst voor draaideuren of antiek wil ik het liefst heel hard met m’n ogen rollen.

Maar omdat het nu eenmaal geruststellend is te weten dat er hier nog veel meer gekkies rondlopen: wat is jouw grootste angst?

Lees hier de vorige showbizzcolumns van Susan!


 
Susan is een 24-jarige journalist wiens leven een aaneenschakeling is van guilty pleasures.

Ze koopt te veel schoenen, luistert naar Modern Talking en reggaeton, is dol op Leslie Nielssen-films, Dolly Parton, de Zara en de showbizzpagina van The Daily Mail.

Verder schrijft ze voor TVGids.nl, lust ze geen ananas en is ze volgens haar collega’s het geheime zusje van de Kardashians.