Deze celebdiëten moet je vooral niet zelf proberen

Celebs door Susan

Dagen leven op een drankje van citroen met cayennepeper, klei kauwen, alleen water drinken als het volle maan is: celebs halen in blinde size zero-paniek de belachelijkste capriolen uit om strak in hun vel te zitten. 
 
Het zal niemand ontgaan zijn dat het tegenwoordig helemaal oké is om gezond te doen. Mijn vriendinnen en ik ontbijten en masse met havermout en knagen op gojibessen bij wijze van snack. Waar we vroeger met gevoel voor drama een hevige migraine veinsden als tijdens de gymles een Coopertest op het programma stond, wordt er nu op zondagochtend vrijwillig tien kilometer hardgelopen. Ironisch genoeg houden we wel urenlange conversaties over gesmolten kaas,  met wijn doordrenkte kroegavonden en stalken we elkaar met foto’s van chocola met gezouten karamel. Desalniettemin zijn we gezonder en energieker dan ooit en bij deze dan ook een dikke high five voor al mijn groene smoothies drinkende strijders: you go girls.
 

Een minder grote pluim heb ik voor de sterren der aarde. Ik weet het, het is niet makkelijk als je onder druk staat er immer strak en slank uit te zien. Dat is alleen nog steeds geen excuus om je te wenden tot dit soort idiote diëten. Je bent een superslecht voorbeeld voor jonge meisjes en bovendien werk je je stofwisseling compleet naar de Filistijnen. Dit zijn de stomste diëten van de celebs die je vooral niet zelf moet uitproberen. 
 
Het Weerwolfdieet
Demi Moore en Madonna geloven dat de stand van de maan effect heeft op het water in je lichaam. Daarom is het volgens hen heel effectief om op dagen dat het volle maan is alleen maar water en sap te drinken. Je kan volgens de aanhangers van het Weerwolfdieet zo wel een paar kilo per dag (!) verliezen. Wat het doet voor je qua lichaamsbeharing is niet bekend.
 

The Master Cleanse
Om in shape te raken voor haar rol in Dreamgirls leefde Beyonce weken op een drankje van citroenwater met cayennepeper. Ze dronk deze limonade voor ontbijt, lunch en diner en zag er fabuleus uit, maar het is een klein godswonder dat ze destijds niemand heeft vermoord en opgegeten. 
 
Het Kleidieet
Shailene Woodley kan in interviews niet ophouden over de miraculeuze werking van klei. Ze kauwt op klei als een soort detox. Volgens haar heeft de klei een negatieve leiding wat helpt positief geladen gifstoffen uit je lichaam te halen. Ja hoor. Da’s natuurlijk een beetje koekoek, maar ik kan me voorstellen dat je na een hap klei nog dagen vol zit en de kilo’s er op die manier inderdaad afvliegen. Als dat het doel is hoef je overigens niet eens voor die dure klei uit de Californische woestijn te gaan, maar volstaat een homp knutselklei van de Intertoys ook prima.  
 

Het macrobiotisch dieet
Gwyneth Paltrow en Madonna waren een paar jaar geleden de eerste adepten van het macrobiotisch dieet. Dat houdt in dat je geen tarwe, eieren, zuivel en vlees mag. Daarnaast wordt het afgeraden bepaalde groenten als tomaat, avocado, spinazie, bieten en courgette te nuttigen. Wat overblijft is misosoep als ontbijt, alles met tofu, zuurkool en ‘zeegroente’. Nadeel van dit voedingspatroon is dat je er zelf ook een beetje tofu (smaak- en kleurloos) van wordt.
 
Ik weet dat het zomer is en we straks allemaal als gebronsde godinnen in een klein bikinietje willen shinen op het strand. Maar beloof me dat je het een beetje slim aanpakt en niet als deze celebs als een dolle gaat crashdiëten. Je wordt er dan wel dun van, maar de meeste mensen gaan er ook heel zuur van kijken en da’s voor niemand leuk. Bovendien maakt bijna niets zo gelukkig als nagloeiend van een stranddag een koel wijntje drinken bij zonsondergang. Op een mooie zomer, cheers!

Lees hier de vorige showbizzcolumns van Susan!


 
Susan is een 24-jarige journalist wiens leven een aaneenschakeling is van guilty pleasures.

Ze koopt te veel schoenen, luistert naar Modern Talking en reggaeton, is dol op Leslie Nielssen-films, Dolly Parton, de Zara en de showbizzpagina van The Daily Mail.

Verder schrijft ze voor TVGids.nl, lust ze geen ananas en is ze volgens haar collega’s het geheime zusje van de Kardashians.