Speeddaten 2.0: trek een papieren zak over je hoofd

Single & daten door Marleen_S

De liefde, ja, die maakt blind. Letterlijk in het geval van de nieuwste rage op speeddate-gebied: paper bag dating. En het is precies wat je denkt. Daten met een papieren zak over je hoofd. Tja, things you do for love.

 
Daten in het donker, een avondje Tinder of gewoon ouderwets de buurman in de supermarkt mee uit vragen, het is allemaal inmiddels zo gewoontjes. En hoe vaak levert het je meer op dan een telefoonnummer en een booty call voor de zaterdagavond? Precies, dat kunnen we op één hand tellen.

Vleeskeuring

Dan maar inschrijven bij zo’n beetje elke datingwebsite dat op het internet bestaat. Profiel aanmaken, de normaalste selfies die je hebt toevoegen en de vleeskeuring kan beginnen. Krijg je vervolgens een stroom aan wanhopige mails binnen van een ene VrijeVictor91. Dat is dus ook niet iets waar je op zit te wachten. Daarom besloot een Engels datingbureau het over een totaal andere boeg te gooien.
 
Herinner je je van die films waar hoofdrolspelers van pure schaamte een zak over hun kop trekken om maar niet herkend te worden? Houd dit beeld goed vast, tel daar een handjevol singles bij op en een geschikte speeddate locatie zoals het British Sience Museum in Londen. Het is namelijk hét recept voor de nieuwste daterage: paper bag dating. Een rage bedacht door datingbureau Loveflutter, bericht Daily Mail


Eerste indruk? Persoonlijkheid!

We worden langzamerhand een beetje Tinder-moe. Op basis van een paar vakantiefoto’s bepaal je of die goedlachse jongeman een swipe naar links of rechts waard is. Bij het concept van paper bag dating draait het juist níet om de looks. Hier wordt je eerste indruk namelijk bepaald door de persoonlijkheid van de single die tegenover je zit. Simpelweg omdat je door de zak die over zijn of haar hoofd zit niet meer dan elkaars ogen ziet.
 
Volgens Loveflutter is het paper bag dating al een groot succes. Het eerste evenement vond plaats in Londen en de Engelse vrijgezellen waren enthousiast. “Het was niet zo oppervlakkig als ‘normaal’ speeddaten. Je kon echt iemands persoonlijkheid leren kennen”, aldus een 24-jarige single. En dat is precies wat Loveflutter wil bereiken. De liefde van je leven ontmoeten door niet af te gaan op zijn looks, maar zijn of haar innerlijk.
 
Of het lukt de ware te vinden als je een zak over je hoofd trekt? Het meisje in het volgende filmpje probeerde het uit in het park. En dit is het resultaat.


fout in embed: media provider niet ondersteund

Na Londen staat nu ook New York op het programma. De bedenkers van het speeddate evenement verwachten wederom een grote opkomst. "Al is het maar vanwege de bags of fun die de deelnemers zullen hebben", aldus Loveflutter. Want de deelnemers kunnen voordat het evenement begint flink losgaan met viltstiften om met hun papieren zak op te vallen. Voor het geval je ogen niet genoeg spreken.

 
Wat vind jij van deze trend, raar of het proberen waard?