Lifestyle / Psyche & spiritualiteit
Psyche & spiritualiteit

?Het ouijabord wees mij aan?: lezeressen doen hun geestverhaal

Reageer7 0


Er is meer tussen hemel en aarde. Toch? Tja, wij kunnen er geen antwoord op geven, maar de volgende leZeressen weten wel beter. Van stemmen tot stilstaande klokken: zeven ervaringen met geesten.

Simone (22): “Twee jaar geleden was ik op kampeervakantie met vrienden. Op een avond dat we niets gepland hadden, stelde een van ons, Bram, voor om geesten op te roepen. Ik had het er niet zo op en zei dat ik niet mee zou doen, maar wenste de rest veel plezier. Alsof het de normaalste zaak van de wereld was, trok Bram een ouijabord uit zijn rugzak. Hij en de rest wachtten tot het donker was en gingen met z’n allen in één tent zitten. Ik vertrok met een boek naar mijn eigen tent. Een halfuur later stormde Bram binnen. 'Simone? We hebben net gevraagd met wie van ons de geest wilde communiceren en de letters vormden jouw naam.' Ik heb Bram vriendelijk doch dringend mijn tent uitgeknikkerd, maar die nacht deed ik geen oog meer dicht.”

Jessica (21): “Samen met mijn vriend paste ik op zijn nichtje. Ik weet dat mijn vriend weleens dingen ‘ziet’, maar tot dan toe had ik dat een beetje weggelachen. Toch kreeg ik die avond behoorlijk de rillingen. We zaten samen tv te kijken, tot ik mijn vriend een beetje zenuwachtig naar de huiskamerdeur dag staren. ‘Wat zit jij nou te kijken?’, lachte ik. ‘Kijk maar even niet,’ antwoordde mijn vriend een beetje bibberig, ‘er staat daar iemand en hij wijst naar je.’”
 


Karina (25): “Een paar maanden terug werd ik ’s nachts wakker van een aai over mijn hoofd. Ik dacht dat het mijn vriend was, tot ik besefte dat hij helemaal niet thuis was, omdat hij nachtdienst had. Plotseling zag ik mijn oma naast me zitten. Ze keek lief naar me, zei dat ze me gedag kwam zeggen, dat ik niet verdrietig moest zijn en dat ze van me hield. Zo snel als ze was gekomen, zo snel was ze ook weer weg. Tranen biggelden over mijn wangen. ’s Morgens vroeg belde mijn moeder: mijn oma was overleden. Sommige mensen denken dat dat wat ik heb gezien, heb gedroomd, maar ook al zou dat zo zijn, dan ben ik heel blij dat ik toch afscheid van mijn oma heb kunnen nemen.”

Elske (28): “Panisch ben ik voor ratten en muizen. Nu heb ik de pech dat ik in stad met grachten en oude huizen leef en in de straat waar ik woon, zie ik die krengen regelmatig lopen. Op een avond stond ik buiten een sigaretje te roken en muziek te luisteren, tot opeens de muziek stopte en ik iemand in mijn oor hoorde zeggen: ‘Pas op, een rat!’ Nog geen paar seconden later kwam er een dikke, bruine rat vanachter de vuilnisbak waar ik vlakbij stond getrippeld. De stem heb ik al eerder gehoord, trouwens. Zo heeft-ie ook al eens op het nippertje kunnen voorkomen dat ik werd aangereden door een auto.”

Bregje (23): “Ik ben altijd al een beetje gevoelig geweest voor sferen. Een tijdlang heb ik er niets mee gedaan, maar ik weet dat als ik mij ervoor openstel, ik weleens informatie van boven krijg. Laatst was ik in een huis van iemand die een dierbare had verloren. Zodra ik er binnen kwam, kreeg ik de rillingen. Ik probeerde het van me af te zetten, maar ik raakte het drukkende gevoel maar niet kwijt. Toen ik ’s avonds naar huis ging, voelde ik het nog steeds. Ik lag net in bed toen de energie zo sterk werd dat ik er niet meer omheen kon en ik een stem hoorde. Het was een man, die vertelde dat hij opeens was overleden en dat zelf niet zo erg vond, maar er wel verdrietig om was dat hij anderen plots had achtergelaten. Hij vertelde me hoe zijn vrienden hem vroeger noemden, en hoe groot het verdriet van zijn ouders was – die hadden hem gevonden. Ook moest ik tegen de persoon bij wie ik vanmiddag was, zeggen dat hij niet boos op hem was. Ik had dat graag gedaan, maar die persoon stond er nog niet voor open – het was te pijnlijk. Meteen na het voorval was het drukkende gevoel weg, trouwens.”
 


Marla (30): “Een paar jaar geleden lag een familielid op sterven. Op een nacht werd ik wakker en keek ik hoe laat het was: 02.00 uur, gaf de wekker aan. Toen ik op mijn telefoon keek, was het echter 04.00. Mijn wekker stond dus stil. De volgende ochtend kreeg ik te horen dat het familielid was overleden. Het tijdstip? 02.00 ’s nachts. Meteen kreeg ik het helemaal koud. ‘Dat is gek,’ zei ik, ‘mijn wekker stond op die tijd stil.’ Mijn ouders, nichtje en tante verstijfden: ‘Onze klokken ook.’”

Jill (25): “Toen een vriendin van mij vroeg of ik met haar een weekendje op het huis van haar tante wilde passen, vond ik dat een supergoed plan. Ik was wel toe aan een minivakantie. ‘Het spookt er wel een beetje’, had ze erbij gezegd, maar ik geloofde daar natuurlijk niets van. Dat heb ik geweten. ’s Nachts werd ik wakker van krakende planken door voetstappen, deuren die plotseling dichtsloegen, geroezemoes om mijn hoofd en gordijnen die uit zichzelf open en dicht gingen. Ik wist niet hoe snel ik de volgende ochtend mijn biezen moest pakken. Mijn vriendin moest er niets van hebben, maar no way dat ik nog een keer op haar aanbod inga.”

Heb jij weleens ervaringen met geesten gehad?

Reageer7 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 6 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Tity Huisman

  Er kunnen negatieve energieen zitten aan een oujabord en als dat ergens in huis staat kan dat voor vreemde verschijnselen zorgen waar een priester voor nodig is om die weg te halen. Laden die plotseling open en dicht gaan en deuren die zo maar open en dicht gaan terwijl niemand ze aanraakt eb terwijl er geen wind is en het lijkt dan alsof het wel zo is. Ook kinderen kunnen nare dromen krijgen of wie er maar gevoelig voor is of een lekkend aura heeft of h.s.p."er is kan er klachten van krijgen. Er kunnen auralifters mee gaan en er kan een entiteit bij iemand vastzitten. Er kan ook een demon op af komen en die demon is heel agressief en zit niet te wachten op woorden zoals van ga weg. Hier heb je iemand voor nodig en zeggen van doe het je zelf niet aan want er zijn leukere dingen dan dit. Je kunt beter een keer doorzakken want een kater door alcohol verdwijnt wel weer maar een demon blijft. In het begin voel je niets maar daarna zie je en voel je het pas en dat is niet fijn. het is alsof scholieren en jeugd het vaak doet. Het is alsof men hun grenzen wil verkennen en dit doen uit sensatie om het eens mee te maken en dat het stoer is. De verhalen die je hoort zijn nooit positief. Het kan iemand nog jaren lastig vallen in de vorm van nare dromen gedachten en angsten. Het is eigen,lijk levensgevaarlijk om het als een spel te zien bij de borrelhap of als gezelschapsspel dat je gewoon even doet voor je plezier. . .

 • Tity Huisman

  Ze zeggen dat het ouija bord niet meer is dan je onderbewuste raadplegen. Als je onderbewuste angsten hebt dan krijg je ook dergelijke antwoorden waar je bang voor bent zoals bijv. dreigementen. Als je onderbewustzijn en je bewuste leven in balans is en je staat sterk in je schoenen dan kun je het wel aan om te seanceren met een ouijabord. Er is ook een theorie die er van uit gaat dat het inderdaad geesten van overledenen zijn uit het grijze gebied en weet nooit wat er op af komt. het kan goed of niet goed zijn. De persoon waar je naar vraagt lijkt er op maar is het niet. Sommige mensen die er niet thuis in waren die hebben er nog steeds klachten aan overgehouden zoals dromen angsten. Het komt wel eens voor dat jongeren uit sensatie of verveling zoiets willen doen op een regenachtige dag op hun slaapkamer of zolder samen met ander vrienden vriendinnetjes omdat ze het eens een keer willen proberen en omdat ze het wel spannend vinden. Er kan ook een demon op af komen en die gaat niet zo maar weg en die blijf en ook als de kaart dicht is de poort blijft open waar de entiteiten door heen gaan en je kamer binnen komen en ook in anderen kunnen komen. Die geest blijft bij je en maakt het onrustig en kunt last krijgen van nare dromen. In het begin voel je nog niets maar later voel en zie je het pas. Er is iemand die in een onbezonnen ogenblik aan glaasje draaien heeft gedaan en hun ouders kregen geen opdrachten meer binnen en hun familiebedrijf ging failliet Ook is er een meisje dat mee gedaan heeft getroffen door een entiteit die met haar is meegegaan en heeft toen na een paar dagen daarna zelfmoord gepleegd. Het kan levens gevaarlijk zijn en iedereen waarschuwt er voor maar sommigen doen dat toch om het eens een keer me te maken. Mensen kunnen er zelfs van in de war raken en dit kan hun achtervolgen. Sommigen hebben na jaren nog klachten. Ik dacht dat het orakels warren om je onderbewuste te raadplegen net zoals tarot en de I tjing en pendelen dat ook is. Met pendelen is het gewoon je onderbewuste raadplegen en de I tjing is dat eigenlijk ook. Met Ouijabord wordt er een poort tot stand gebracht en is die eenmaal open dan blijft die poort daar en ook al is dat spel gestopt die poort zal daar blijven waar entiteiten ongehinderd door kunnen komen tenzij men hulp inroept van een priester of geestelijke exorcist. Die entiteiten die in zo"n woning zitten kunnen ook in anderen zitten. Vooral kinderen en mensen die h.s.p. zijn zijn daar extra gevoelig voor en krijgen nare dromen en nachtmerries. Er verschijnen geesten op de muur steeds weer op het zelfde tijdstip en je kunt via je ooghoeken vreemde zwarte verschijningen zien met een puntmuts en voetstappen horen en kloppen op de muur en klopgeesten krijgen. In 2002 is er ook een film verschenen over het ouija bord met mensen studenten die er aan deelgenomen op een flat en dat is niet goed afgelopen. .

 • Claudia

  Is mij ook geleerd over dat ouija bord.
  De laatste tijd denk ik ook vaak "ik zie spoken". Gekke schimmen en schaduwen in mijn ooghoeken. Een paar maanden geleden was het erger, of in ieder geval ervaarde ik het enger. Het begon met denken dat het mijn oma was, maar toen "zag" en "voelde"(uh, beeldde in?) ik zoveel gekkigheid dat het eng werd en ik gevraagd heb of ze weg wilden gaan. Na een paar keer vragen werd het minder. Tot die schimmen nu weer. Ik woon in nieuwbouw, dus iets echt engs kan het niet zijn. Maar ik was vroeger ook al bang voor enge mannen op de eerste verdieping (ik sliep op zolder) en was heeeel blij dat ik beneden het licht van boven al aan kon zetten.

 • Danielle

  Ik leerde dat ik nooit, maar dan ook echt nooit aan een ouijabord mag komen.

  Dat verhaal van Marla herken ik, bij ons stonden ook de klokken stil toen opa overleed.

 • Devira

  Ik heb ongeveer hetzelfde meegemaakt als Karina, inclusief de pijn die mijn oma had op het moment van haar hartaanvallen waardoor ik wakker werd. Akelig, al zal het toch altijd speciaal blijven dat je zo'n band had waardoor je dit meemaakt.

 • Quinty

  Dat van die tijd stilstaan op het moment van overlijden hadden wij ook, bij het overlijden van mijn oma. Heel apart

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen