Fashion / Mode & trends
Mode & trends

Mode-items die we gewoon moeten durven dragen


Soms zien we vrouwen met kleding aan waarvan we denken: durfde ik dat maar te dragen. Of stond mij dat maar. Wij zetten zes mode-items op een rijtje waarbij dit vaak gedacht wordt en leggen meteen uit waarom dat niet nodig is!
 


De witte broek
De witte broek is een beetje de maandag van de mode: veel mensen voelen zich er niet helemaal lekker bij. Ze vinden ‘m vaak te opvallend en soms zelf een tikkie ordinair. Jammer, want dat hoeft-ie helemaal niet te zijn! Als je ‘m combineert met bordeelsloffen in tijgerprint, een neonroze trui en een grote gouden ketting: oké. Maar als je kiest voor donkerblauw, grijs of bruintinten, kun je er met een witte broek juist enorm chic uitzien. Bovendien kan wit juist ook heel fris maken. Leuk voor in de zomer!
 


De leren broek
Je ziet er veel vrouwen mee rondlopen, maar ook heel veel niet: de leren broek. Waarom je ‘m niet zou dragen? Omdat je er niet uit wilt zien alsof je zo uit een sm-kelder gekukeld komt, hoor je vaak. Maar ook hier geldt: dit kledingstuk hoeft écht niet ordinair te zijn. Oké, je leren lakschoenen en knalrode kanten top mag je in de kast laten als je kiest voor een leren broek, maar je kunt ‘m ook zo combineren dat-ie juist heel stoer oogt. Samen met bikerboots en een spijkeroverhemd creëer je bijvoorbeeld heel makkelijk een fashionable, allesbehalve tokkiaanse look.
 


De croptop
Props voor de vrouwen die ‘m durven dragen, want gaaf is-ie: de croptop! Toch? Nou ja, hij is wel een beetje bloot, natuurlijk. Toch betekent het dragen van deze top niet dat je er halfnaakt bij hoeft te lopen. Je kunt ‘m bijvoorbeeld prima combineren met een rok met hoge taille, wat een speels effect geeft, zonder dat je je buik showt. Ook leuk: een croptop met mommy jeans eronder. 100% fashionable!
 


Het rokje
Blijft een beetje lastig voor sommige dames: het dragen van een rokje. Te bloot, vinden sommigen, of ze vinden het lastig op de fiets. Tja, eerlijk gezegd zien wij het verschil tussen een rokje en een short niet. Bovendien kun je met rokjes ontzettend veel gave looks maken: ga voor girly met een spijkerrokje en een T-shirt of kies voor stoer door er (grove) sneakers onder te dragen. Een chique look maak je zo door een kokerrokje met een hogere taille aan te trekken, waarbij je je top of shirt in je rok stopt. En wat betreft gedoe met inkijk op de fiets: bekijk deze superhandige tutorial even. Nooit meer broeken, we zeggen het je.
 


De rugzak
Stiekem word je er doodmoe van om je mandarijnen, plastic zakken brood en liters kokoswater in je handtas van 10 bij 20 bij 10 te proppen. Maar ja, om nou met een rugzak te gaan rondlopen? Hoezo niet, eigenlijk? Toevallig heb je heel hippe exemplaren, waardoor je er zeker niet hoeft bij te lopen als een brugklasser. Klassiek zwart of hippie-aztec, lekker grof of juist een niet al te grote eyecatcher: op rugzakgebied is tegenwoordig enorm veel (hips) te kiezen. De tijd dat je het alleen met een Kippling kon doen, is dus echt voorbij.
 


De hoed
Een beetje overdreven vinden sommigen ‘m: de hoed. Maar waarom? Je hoeft niet meteen à la Bea met een knalblauw exemplaar te lopen. Wie nog wel redelijk wat durft en zin heeft om er als een Franse schone bij te lopen, kan prima voor een elegante flaphoed (met bijbehorende grote, zwarte zonnebril) gaan, maar ook voor mensen die er minder uitbundig bij willen lopen zijn er hoofddeksels te over. Een klein, rieten hoedje kan je strandoutfit echt afmaken, en ’s winters is een zwart exemplaar van wol een stuk eleganter dan de grofgebreide muts van oma. Think about it!

Wat zou jij willen durven dragen?

Beeld: WeHeartIt