Vrouw gaat op peperdure vakantie en laat gezin achter in shabby caravan

Vrije tijd door Fleur


Soms zou je je man en twee kinderen even in het regenachtige thuisland willen laten en zelf lekker met je strohoed op een tropisch eiland willen zitten. 100% cocktails en zon, 100% rust. Deze moeder gunde het zichzelf. En hoe.

Wij van de redactie hebben nog geen kinderen, maar we kunnen ons voorstellen dat je na jaren behangplakken, troosten, aanmoedigen, opletten met tien paar ogen in je achterhoofd en sussen toe bent aan vakantie. Een vakantie met jezelf, welteverstaan. Prima, lekker doen, geniet ervan in je kaftan, maar de Britse Jules Osmany ging wel érg los. Deze 51-jarige moeder vertrok voor twee weken naar het eiland Bora Bora (topo-fact 1: ligt in de Stille Oceaan tussen Australië en Zuid-Amerika) en leegde daarvoor flink haar zakken. Het geld dat ze voor de vakantie gebruikte, had het gezin eigenlijk hard nodig. Om zich toch niet helemaal klote te voelen, kregen man en kinderen van Jules ook een verkansie cadeau: zij mochten voor 600 euro een weekje kamperen in een weke jaren 70-caravan, weet DailyMail te vertellen.

Bora Bora vs. Dorset
Oké, rewind: Jules ging dus naar Bora Bora en liet man en kinderen achter in een zowat uit elkaar vallende caravan. Maar waarom precies pakte ze een vliegtuig naar Verweggistan? Jules is stylist en ontdekte op haar bankrekening een flink bedrag van een van haar klanten. Omdat ze al sinds haar achtste naar Bora Bora wil, ging ze eens met haar man Sid om de tafel zitten. Hij zei dat ze maar moest gaan, volgens Jules om van haar eeuwige gezeur over het eiland af te zijn. “Hij dacht alleen niet dat ik echt zou gaan, denk ik”, vertelt Jules. Mispoes. Ze ging wel en legde voor de hele vakantie 5000 pond neer. Dat is... oh, zo'n 6300 euro. Dat is geld wat het niet zo heel bedeelde gezin eigenlijk zelf hard nodig had. En Sid en les kids? Die stuurde ze voor de vorm naar een caravan in ontbinding om lekker te kamperen. Die caravan stond in het Engelse Dorset. Ook aan het strand, maar met minder palmbomen. Dorset… Waar kennen we dat van? Een snelle research leert ons dat daar ene Mary Anning woonde. Fossielenzoekster, en nu zelf fossiel.

Reacties
De reacties die Jules kreeg op haar besluit om lekker in haar eentje koraalriffen te gaan tellen, waren niet zo positief. Veel van haar vrienden vonden het een no-go dat ze man en kinderen naar een lekke caravan stuurde en ‘m zelf smeerde naar een zonovergoten eiland. Dat vond haar dochtertje Alexa (9) ook niet zo chill: zij dacht dat ze met z’n allen in de airbus naar Bora Bora zouden zitten. Toch heeft Jules enorm genoten van haar vakantie. Ze miste haar kinderen wel, maar ze wist dat als ze te veel aan ze zou denken, ze per direct terug zou willen naar Engeland. Daarom leidde ze zichzelf maar af met twee uur durende massages, het drinken van champagne, het maken van boottochtjes en urenlang lezen op het strand. “Het was voor het eerst dat ik twee uur onafgebroken een boek kon lezen en niemand anders hoefde in te smeren.” Dat dit ook niet had gehoeven als ze met haar gezin en 13 graden in die container was gaan zitten, daar lullen we maar niet over. 

Wat vind jij: heeft Jules gewoon groot gelijk, of is ze egöistisch?

Beeld: DailyMail