10 redenen waarom mannen met baarden zo veel leuker zijn

Relaties door Kimberly

We hebben het niet over een paar snorrenstoppels, semi-sikje of de baard waar je de asperges in kunt zien hangen, maar over het driedaagse stoppelbaardje. Mannen met baarden zijn gewoon ganz geil en très sexy. Maar waarom eigenlijk?

Reden #1: Ze zijn (meestal) modieus

Nu willen we niet zeggen dat baardendragers per definitie ook modebewuster zijn, maar in praktijk blijkt dat de meesten de trends aardig te pakken hebben. Biker jacks, omgeklapte broekspijpen, mocassins, trenchcoats... mannen met behaarde wangen zijn van alle markten thuis. En bovendien: kleren maken de man. Punt uit. 

Reden #2: Ze lijken een stuk ouder 
We delen het bed liever niet met een broekie. Tenminste, de meesten niet. Geef ons maar een volgroeide, volleerde en volwassen man. En geef toe: een man met een baard komt daar aardig bij in de buurt. Mannen met een blotenbillengezicht? Die geven we vanzelf een jaartje of vijf minder. Dus: toedeledoki babyface, let's grow the beardReden #3: Ze zijn een tikkie mysterieus 

Mr. Baardemans is een mysterie op zich. En dus meteen lekker hard to get. Zijn emoties? Die kun je moeilijk ontrafelen. Who knows wie er zich achter die baard verschuilt?

Reden #4: Ze gaan er flink op vooruit 
Neem nou David Beckham. Een jaartje of tien geleden, toen hij zo’n dertig kaarsjes mocht uitblazen, was hij lang niet zo populair als nu. En dat terwijl hij toentertijd zowat op het hoogtepunt van zijn voetbalcarrière stond. Tegenwoordig paradeert Mr. Beckham in zijn eigen parfumcommercials en prijkt-ie in tanga’s op grote H&M-billboards. En waarom? Juist. Hij heeft zijn Gillette de deur gewezen. En daarmee is hij er flink op vooruit gegaan. 

Reden #5: Zijn kus is hartstochtelijk 
Stiekem stellen we ons voor hoe het is om zijn zachte lippen, licht verscholen in zijn baard, te kussen. Dat geprikkel op onze wang vinden we heus zo erg niet. In tegendeel: it's hot! Zijn kus is hierdoor lekker wild, avontuurlijk en passievol. Precies wat een vrouw nodig heeft. 

Reden #6: Het is mannelijk 
Ooit een vrouw – Conchita daargelaten – met een volgroeide baard gezien? Wij ook niet. De baard staat gewoon synoniem met mannelijkheid en bovendien straalt het veel testosteron uit. Reden genoeg dus om dit mannelijke accessoire te laten staan. 

Reden #7: Ze zijn goed in bed 
Het kweken van een baard is een prestatie. Het vergt niet alleen veel inspanning, het claimt ook nog eens een hoop geduld. Wacht even, dáár gaat een belletje bij ons rinkelen. Want laten dat nou nét kwaliteiten zijn die een Kamasutra-koning nodig heeft tussen de lakens. Tenminste, om een vrouw optimaal te pleasen. Een man met een baard? We wantReden #8: Ze zijn (meestal) moneymakers 

Nu willen we de baardendragers natuurlijk niet over een baard scheren, maar zoals gezegd: de meesten bieden veel inspanning en hebben goed geduld. Eigenschappen die óók nodig zijn om niet kopje onder te gaan in de keiharde zakenwereld. Willen ze een functie als leidinggevende? Na een afwijzing zullen ze niet meteen opgeven en juist doorzetten. Verlangen ze naar een goedlopend, eigen bedrijf? Dan lukt het hen meestal ook. 

Reden #9: Het zorgt voor een intelligente uitstraling 
Een fijn getrimde baard zorgt voor een intelligente uitstraling. Terwijl hij door zijn stoppels strijkt, spookt er vast een Albert Einstein-gedachte door zijn hoofd. Over beauty en de brains gesproken… 

Reden #10: Het is verzorgd 
Een typische tweestrijd, zou je denken. Want een baard als verzorgd beschouwen? Dat is lang niet zo geweest. Toch is het anno 2014 zo. Tegenwoordig is de baard back én zien we 'm als verzorgd. Zie een stoppelbaard vooral even voor je in combinatie met een chic pak. Right, you got it. En daarnaast: wie de term 'gladgeschoren' ooit gelinkt heeft aan 'verzorgd' heeft overduidelijk nog nooit de badkamerwasbak ontstopt. 

Waarom vind jij een man met een baard zo veel leuker? 

Beeld: Pinterest