Fashion / Mode & trends
Mode & trends

Verzamelwoede: Dionne verzamelt sjaaltjes

Noem het een tic, een verslaving of misschien zelfs een obsessie: you can’t stop love. Of je nu een uitpuilende sieradenkist hebt of honderd verschillende nagellakjes, je houdt van je verzameling. Dionne ook, zij verzamelt sjaaltjes. 

In onze rubriek Verzamelwoede nemen we een verzameling van een leZeres eens goed onder de loep. Van postzegels tot pumps. Wat verzamelt ze, hoe vol staan haar IKEA-kasten en waarom is ze ooit begonnen? Dionne (22) van diolifestyle.nl heeft een flinke verzameling aan sjaaltjes. Van schattige zomersjaaltjes tot gebreide colsjaals, alles heeft ze in haar kast hangen en geen kleur, vorm, maat of patroon is voor haar te gek. De deur uit zonder een sjaal? “Echt niet!” 


 
Nieuwe spullen? Euforie! 
“Ik denk dat het allemaal is begonnen vanaf het moment dat ik kleedgeld kreeg en ik mijn eerste bijbaantje had”, antwoordt Dionne op de vraag sinds wanneer ze sjaaltjes verzamelt. “Ik kocht toen veel kleren, schoenen, accessoires, maar voornamelijk heel veel sjaals. Sjaals vrolijken een outfit op en ze zijn ook nog eens lekker warm. Daarnaast is het sinds ik een eigen fashion blog heb, alleen maar sneller gegaan.”
 
De verzameling werd steeds groter naarmate ze ouder werd. Dionne kreeg meer kleedgeld en ging meer werken. “Ik heb heel wat jaren bij een grote winkel in Maastricht als bijbaantje gewerkt. Dat was een leuke kledingwinkel boordevol mooie sjaals en andere kledingstukken. Ik kreeg personeelskorting en in de pauzes ging ik vaak de stad in op zoek naar de mooiste sjaals. Veel van mijn verdiende loon kwam weer terug in de winkel of liet ik achter bij andere winkels in de stad. Ik was er zeker van bewust dat ik zo veel geld uitgaf, maar de euforie van nieuwe spullen vond én vind ik nog steeds heel leuk.”

Leren combineren
De grote vraag: wat vindt ze nou zo leuk aan sjaaltjes? “Het is gewoon leuk om er goed uit te zien en mooie sjaals te kunnen combineren om je outfit compleet te maken. Er is niks leukers dan een nieuwe sjaal toe te voegen aan mijn collectie! Daarnaast vind ik het leuk om aan mijn volgers van mijn blog te laten zien hoe leuk en gemakkelijk je een sjaal kunt dragen om je outfit compleet te maken.” Of ze een bepaalde stijl heeft? Ja. Haar voorkeur gaat uit naar een stoere en vrouwelijke kledingstijl. “Een sjaal valt bij mij meestal in de categorie vrouwelijk. Dit combineer ik dan weer met een stoer item." Wat de mooiste sjaal is? "Pfoe lastig, alhoewel ik zijden sjaals altijd wel erg mooi en klassiek vind. Míjn favoriete sjaal is een bruine met een goudkleurige shimmer. Dat komt omdat je deze op verschillende manieren kunt dragen en stijlen. Je zou hem bijvoorbeeld kunnen dragen op een feestje, omdat er shimmer in zit. Aan de andere kant zou je ‘m ook kunnen combineren met een zwarte top wanneer je moet werken bijvoorbeeld. Zo houd je het casual.”

 

Verkleuren of uit model
Als ware sjaalverzamelaar ontkom je natuurlijk niet aan een fikse miskoop. Wat is die van Dionne? “Ik heb meerdere miskopen. Sommige sjaals verkleuren helemaal wanneer je ze één keer wast, maar ik heb ook sjaals waarvan de naad loslaat of die na een paar keer dragen uit model zijn. Jammer vind ik dat altijd, daarom kijk ik van welke stof ze zijn gemaakt.” En ook al heeft ze een hele kast vol sjaals, ze kan er geen één noemen die speciaal voor haar is. “Ik heb geen sjaal waar ik een speciale herinnering aan heb. Ik vind ze gewoon allemaal leuk!” 
 
Of ze ooit zal stoppen met haar sjaalverzameling? “Tja… ik heb natuurlijk al een hele grote verzameling, maar ik dun ook vaak uit en geef vaak sjaals aan bijvoorbeeld mijn moeder. Ik draag ze lang niet allemaal, maar ik denk altijd dat er wel weer een tijd komt dat ik ze wél ga dragen.” Haar max? “Ik denk dat dat toch wel echt zo’n 120 sjaals zijn.”

Lees ook de vorige edities van Verzamelwoede!

Heb jij ook last van verzamelwoede? Spaar je roze kaarsen of heb je een pumpverslaving? Hoe gek of heel gewoon je verzameling ook is, stuur jouw verhaal o.v.v. Verzamelwoede dan naar redactie@ze.nl en wie weet verschijnt jouw verhaal in deze rubriek.