Oh Oh Barbie: Trouble in paradise

Celebs door Kimberly
Trouble in Barbies paradise! De carrière van de altijd gezellige blonde schone en haar spierbundel Michael van der Plas ligt onder vuur. Welke problemen zich voordoen in en rondom hun zuurstokroze stulpje? Wij geven een update.

Samantha de Jong, beter bekend als ‘Barbie’, was na het o zo educatieve, representatieve Oh Oh Cherso niet meer weg te denken van de buis. Realitysoaps als Barbie's Bruiloft, Barbie’s Baby, Huisje, Boompje, BarbieSamantha en Michael willen rust in de tent en Doe Effe Paranormaal! vulden de RTL5-avond en heel Nederland kon schuddebuikend toekijken hoe manager Jake hun smerige klusjes klaarde en hoe Gucci hun witte karpet onderkakte. Niet alleen het trash-tv-gehalte was hoog, ook de kijkcijfers van de soaps piekten. Hoera voor Barbie! 
 
 
Schoon schip
Echter gaat het de laatste tijd niet zo lekker bij familie van der Plas, zo meldt het AD. Zo kreeg de man van de blonde Haagse, Michael van der Plas, zo’n twee weken geleden een taakstraf van 60 uur opgelegd wegens wiethandel. Op andere punten, zoals het bezit van een automatisch vuurwapen en handel in harddrugs, is hij vrijgesproken. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat de reputatie van het stel zo langzamerhand aan het dalen is. Daar waren Michael en zijn manager het mee eens: “Het is voor de televisiecarrière van Michael belangrijk om schoon schip te maken”, legt Jake uit. “Michael maakt televisie. Commerciële partijen zoals adverteerders zitten niet te wachten op iemand met een veroordeling voor drugshandel.” 
 
In hoger beroep
Ook al was de 60 uur taakstraf mild – het Openbaar Ministerie had eerst een celstraf van 10 maanden geëist – gaat Michael in hoger beroep. Het OM gaat bovendien ook in hoger beroep. “Waarschijnlijk vinden ze de straf te laag, dan kan Michael zelf net zo goed in beroep gaan.” RTL laat overigens weten dat de veroordeling van Michael geen reden is om de show van de buis te halen. Michaels taakstraf zou zelfs onderdeel worden van een nieuwe tv-serie. Over trash gesproken… 
 
 
Geen gat in de markt 
Ook in Barbies Plastic Fantastic World verloopt het niet helemaal zoals gepland. Haar boek, Van Bimbo tot Business Babe, wat begin dit jaar werd uitgegeven, blijft maar in de schappen van de boekenwinkels liggen. Er zijn 5000 boeken uitgegeven, waarvan slechts 100 (!) verkocht. Volgens de procedure worden de niet-verkochte boeken teruggebracht aan de uitgever en het bedrag van de verkochte boeken uitgekeerd. Dit heeft Audax ook gedaan, maar dit geld is niet genoeg om Barbie en de drukker te kunnen betalen. Michael laat weten dat hij en Samantha de maximale betaaltermijn nog afwachten. Als zij dan nog niets van de uitgever hebben gehoord, zullen zij juridische stappen gaan ondernemen.

Het idee achter het boek was om een soort biografie te schrijven voor haar dochtertje Angelina. “Er staan natuurlijk heel veel dingen op internet over mij. Niemand weet eigenlijk wie ik echt ben. Ik dacht: ik schrijf het allemaal van me af en stel dat ik er dadelijk niet meer ben, dan wil ik wel dat Angelina weet hoe ik ben geweest en dat ze weet dat ik heel veel van haar hou”, zo vertelt Samantha aan RTL Boulevard. Maar helaas dus voor Barbie, is haar dikke pil geen gat in de markt. 

Ben jij een trouwe Barbie-kijker? En denk jij dat de houdbaarheidsdatum van Barbie verstreken is of niet? 
 
Beeld: Reporters