Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

5 plekken op aarde waar we nooit willen komen


We waren altijd zo lekker nuchter. Wat we in horrorfilms zien, is niet echt, was wat wij Ze's altijd zeiden. Tot we voor een artikel de volgende helse plaatsen tegenkwamen. 5 plekken ter wereld waarvoor we in onze skinny poepen.

Schotel ons De Ring voor en we rennen echt niet gillend weg. Ook verhalen over geesten kunnen we prima aan. Maar deze real-life-horrorplekken laten onze rikketik bijna uit onze borstkassen kloppen. 


Aokigahara
Aan de Japanse berg Fuji ligt een bos waar een hoop mensen met één doel komen: zelfmoord plegen. In Aokigahara, ook wel Het Zelfmoordbos, worden ieder jaar tientallen ontzielde lichamen aangetroffen. Het kan zijn dat sommige stoffelijke overschotten er al een tijdje liggen, want de Japanse autoriteiten komen het bos slechts eens in het jaar legen. Er loopt wel een boswachter rond die mensen met het plan zich van het leven te beroven, probeert om te praten. Waarom Japanners massaal naar Aokigahara gaan om uit het leven te stappen? Dat zou komen door het boek Kuroi Jukai (The Black Sea of Trees), waarin twee mensen in dit bos zelfmoord plegen. Je zou denken dat de zelfmoorden genoeg reden zijn om een uitstapje naar dit woud achterwege te laten, maar mocht je nog niet overtuigd zijn: het schijnt er ook nog eens te stikken van de monsters en geesten. Daarnaast kun je er volgens de verhalen eenvoudig verdwalen: de grond zou magnetisch ijzer bevatten, waardoor je kompas binnen de kortste keren kaduuk is.
 

La Isla de las Muñecas
La Isla de las Muñecas, ook wel The Island of the Dolls, is niet voor watjes. Deze plek nabij Mexico, in Teshuilo Lake, was ooit het thuis van een man genaamd Don Julian Santana. Toen een klein meisje in het meer verdronk, besloot Santana haar te eren door poppen te verzamelen en deze op te hangen. Iedere keer als er een kwijtgeraakte pop strandde, bood de beste man het ding onderdak op het eiland. Sommige poppen waren al kapot en vies toen ze uit het water gevist werden, andere werden dit wel doordat zij in weer en wind buiten hingen. Uiteindelijk verdronk Santana in hetzelfde gebied als het meisje en raakte het eiland onbewoond, maar de poppen hangen er nog steeds.
 

Body Farm
In Knoxville, Tennessee (Verenigde Staten) is een plek waar liever niemand ligt. Ligt? Ja: op de Body Farm van de Anthropological Research Facility, worden stoffelijke overschotten van mensen neergelegd. Op die manier kunnen onderzoekers, vooral pathologen, het menselijke ontbindingsproces observeren. Hierbij worden verschillende situaties nagebootst, waaronder die van misdrijven. Het kan dus zomaar zijn dat een lichaam ‘gewoon’ in het bos neergelegd wordt in plaats van in een graf. Door het ontbindingsproces in verschillende settings te bestuderen, kan worden bijgedragen aan het oplossen van moordzaken. 


Dadipark
Voor een weekendje Brussel of Antwerpen zijn we altijd wel te porren, maar het Dadipark slaan we in België even over. Dit voormalige pretpark sloot in 2002 zijn deuren na een reeks ongevallen, waarbij onder andere een jongetje zijn arm verloor. Sindsdien ligt het park erbij als de set van een slechte horrorfilm: de eens zo populaire glijbaan ziet er zo smoezelig uit dat je nauwelijks kunt geloven dat het om dezelfde attractie gaat. Speeltoestellen piepen en kraken als de wind waait en onkruid en klimopplanten verstoppen langzaam alle attracties. Verschillende initiatieven werden er genomen om het park nieuw leven in te blazen, maar tot nu toe zonder succes. Zouden de geesten die er schijnen rond te dwalen daar een aandeel in hebben?
 

Bombay Beach
Wat ooit een prachtig vakantieoord had moeten worden, is veranderd in een plek waar zelfs de vissen die er zwemmen het niet uithouden. Maak kennis met Bombay Beach, een plaatsje in Californië. Er wonen welgeteld 366 inwoners en die doen de hele dag zo’n beetje niets, want er is niks. In hun hutten van golfplaat en hout houden ze hele gezinnen, waarmee ze buiten op stoelen waar de springveren uitschieten hun avondeten oppeuzelen. Als uitje even lekker uitwaaien zoals wij dat soms doen, zit er ook niet in: er is wel zee, maar daar zit meer dood dan leven in. Wil je pootjebaden, dan zul je je eerst langs tientallen dode vissen moeten wagen. Met eigen ogen zien hoe levenloos dit gehucht is? De documentaire Bombay Beach brengt het schrijnend (maar prachtig) in beeld.

Op welke plekken in de wereld zou jij voor geen goud komen?