Trend: net als Barbie

Mode & trends door Xandra
Zwart, donkerbruin en marineblauw? Nee joh, roze is de trendkleur voor de winter. Knalroze, pastelroze, zalmroze; het mag allemaal. Maar hoe zorg je ervoor dat je niet als een echte Barbie over straat gaat? Nou, zo dus!
 
De echte modefanaten kunnen het niet gemist hebben: de collectie die Jeremy Scott voor modemerk Moschino afgelopen week de catwalk op stuurde. De designer mag dan wel bekend staan om zijn opvallende ontwerpen – misschien herinner je de kleding en accessoires met McDonalds ogend logo nog? – dit gaat weer een stapje verder. Alle modellen waren de perfecte look-a-like van Barbie. Inclusief de kleding inderdaad. Op en top roze met platinablonde haren en glanzende plastic ogende accessoires. Een beetje too much? Dat dacht ik ook, maar gelukkig is roze ook op een leuke manier te dragen.
 
Combineren
Roze is het nieuwe zwart! En dus gaan we deze winter voor een Little Pink Dress, maar die is helaas niet zo makkelijk te combineren als haar zwarte evenbeeld. Daar waar iedereen wegkomt met zwart en je werkelijk alles kunt dragen bíj zwart, ligt dat bij roze net even anders. Heb jij lichtblond haar – zoals ik – dan zul je er al snel uitzien als een zoetsappige Disneyprinses look-a-like. En hoe leuk dat ook klinkt, dat is natuurlijk niet de bedoeling als je enigszins serieus genomen wilt worden.
 
De oplossing? Combineer het roze jurkje met wat stoerdere items. Een grove statementketting, stoere bikerboots of een dik gebreid vest bijvoorbeeld. Je zult zien dat het gelijk heel anders – lees: beter – oogt. 
 
Details
Zie je compleet roze toch niet zo zitten? Dan is een roze print ook een goede optie. Een stuk minder heftig en toch helemaal hip. Roze bloemetjes liggen wellicht voor de hand, maar ga ook eens een andere richting op. Kies bijvoorbeeld voor vintage roze polkadots of een fijne pastelroze jungleprint. 
 
Een leuke optie is het ook om te kiezen voor roze accessoires of andere details. Een mooie subtiele roze jas bijvoorbeeld of een horloge waarvan de wijzerplaat – ook een trend – roze gekleurd is. En natuurlijk mijn ultieme tip: roze shawltjes! 
 
Tinten
Pastel is mijn codewoord deze winter. Hoewel ik gek ben op knalroze, kan ik me daar met mijn lichtblonde haren beter niet aan wagen. Daarom ga ik voor een lichtere of juist donkere tint, denk bijvoorbeeld aan oud-roze. Ook erg leuk en een stuk minder Barbie. 
 
Deze roze-trend is dus eigenlijk een stuk makkelijker dan je denkt. Kijk maar eens goed om je heen – of bekijk eens een kleurenpallet in een verfwinkel – en je ziet dat er tientallen verschillende kleuren roze zijn. Van heel licht, bijna wit, roze tot babyroze, knalroze en donkerroze. Kijk goed in de spiegel en bedenk dan welke kleur het beste is voor jou.

Lees ook Xandra's vorige modeartikelen! 


Xandra (24) is afgestudeerd journalist. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en websites en heeft haar eigen blog op xannsplace.com, maar bovenal is ze een echte fashionista.

Ze is gek op kleding, schoenen en accessoires en daardoor eigenlijk altijd blut, maar wel voor een goed doel natuurlijk.

Dit modemeisje is altijd op de hoogte van de laatste trends en deelt die graag met jou op Ze.nl.