6 typetjes die je tegenkomt in de sportschool

Sport & gezondheid door Sabine
De chocoladerepen, bakken ijs en zakken chips van de afgelopen week, moeten er weer af. Dus je sleept jezelf met moeite naar de sportschool. Alsof je work-out nog niet zwaar genoeg is, moet je ook nog eens met deze typetjes dealen
 
Je gaat niet zo vaak naar de sportschool als je zelf zou willen, maar als je dan een keer naar the gym gaat, zijn er heel wat mensen die, nou ja, anders zijn. Deze types kom je ongetwijfeld tegen tijdens je sportsessie. 
 
De Fanatiekeling 
Terwijl jij zo’n beetje de longen uit je lijf rent met standje 4 op de loopband, vindt de fanatiekeling naast je het nodig om er even een schepje bovenop te doen. Ze zou een jachtluipaard nog voorbij kunnen rennen met haar stand 15 + een helling van 6, wat ze ook nog eens een halfuur vol weet te houden. Jij staat al puffend met zijsteek naast de band als je 5 minuten hebt volgemaakt.

 
De Zelfbewonderaar
Vol bewondering kijkt hij in de spiegel naar zijn spiermassa terwijl hij een loeizwaar gewicht omhoog lift. En áls hij zijn ogen even losmaakt van zijn reflectie, is dat om te checken of iemand hem net zo adoreert als hijzelf. Natuurlijk begint hij aan een nog zwaarder gewicht te sjorren als iemand anders dat ook doet. Oh, en uiteraard maakt hij foto's van zichzelf tijdens het trainen. Voor op Instagram.
 
De Drilinstructeur 
Ja, op dagen dat je liever in je pyjama onderuitgezakt op de bank drie zakken chips wegkaant, kan een instructeur wel handig zijn. Maar van sommige instructeurs krijg je het idee dat ze een voormalig commando zijn. Tijdens het buikspierkwartier, waar meneer zelf natuurlijk niet aan meedoet, brult hij zo hard tegen je dat je spontaan een oorinfectie krijgt en huilend de kleedkamer in wil rennen. Hij zal het (hopelijk) wel goed bedoelen, maar jij wordt er eigenlijk een beetje bang van. 
 
De Hangouderen
Hoewel er nog zo in de regels van de sportschool staat dat groepsvorming verboden is, lappen zij de regels aan hun laars. Inderdaad ja, de hangouderen. Het begint heel onschuldig. Een dame van middelbare leeftijd neemt plaats op een fiets en begint rustig te trappen, maar binnen een mum van tijd staan er vijf oudjes omheen. Binnen no time weet jij alles over de kleinkinders. 
 

 
De Klager  
Vol enthousiasme loop je de Zumba-ruimte in. Vandaag barst je van de energie en heb je oprecht zin in je Zumba-lesje. Je goede humeur is alleen erg snel verpest als die vrouw achter je maar niet kan stoppen met hijgen en puffen. Daar blijft het natuurlijk niet bij. Na wel vijf hele minuten roept ze om de haverklap hoe zwaar het is en of het niet wat langzamer kan. Zwaar leven.
 
De Beller  
Het bordje 'Hier niet bellen', wordt door sommigen compleet genegeerd. Zij vinden het nodig om iedere minuut hun sociale contactenbron tevoorschijn te halen om een telefoontje of WhatsApp'je te beantwoorden. Natuurlijk kan dat niet in stilte. Terwijl jij ijverig je armspieren aan het trainen bent, kun je precies horen hoe enorme zak ex-vriendje Laurens wel niet is en hoe irritant collega Bettie kan zijn. 
 
Welke types kom jij tegen in de sportschool?