Hoeveel vriendinnen maakte jij de afgelopen tijd?

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Dit is misschien een beetje confronterend. Maar wanneer heb je voor het laatst een echte nieuwe vriend of vriendin erbij gekregen? Niet een lieve, goede kennis of een erg leuke collega, maar iemand die je vannacht zou durven bellen als er iets is. Een beste vriend of vriendin. Lang geleden? Vaak wel. Hoe kan dat, als het vroeger bijna vanzelf leek te gaan?
 
Hoe ouder je wordt, hoe meer verhuizingen je achter de rug hebt, hoe lastiger het blijkt te zijn om nieuwe échte vriendschappen te vinden. Je komt mensen tegen; op je werk, op de crèche, op feestjes. Toch worden dat nooit de hechte vriendschappen van destijds. Ben je het verleerd? 
 

Tijdgebrek
Nee, zeker niet, maar je hebt er waarschijnlijk vroeger nooit echt moeite voor hoeven doen. Door je school of universiteit werd je automatisch omringd door een heleboel mensen die in grote lijnen op elkaar leken. Vriendschappen ontstonden daaruit vaak bijna als vanzelf. (Dat geldt overigens niet voor iedereen. Vooral de mensen die zijn gepest zullen dat hebben ervaren. Maar dat neemt niet weg dat je nu wel goede vriendschappen kun opbouwen.)
 
Een voor de hand liggende reden waarom het opbouwen van nieuwe vriendschappen ook niet lukt, is tijdgebrek: waar haal je tegenwoordig eenvoudigweg de tijd vandaan om in een nieuwe vriendschap te investeren met je drukke baan, een jong gezin, of al je andere verantwoordelijkheden?

Uiteraard hoef je je er niet bij neer te leggen. Je kunt ook nu goede vrienden vinden, het werkt alleen anders dan vroeger. Sporten, hobby’s zoeken, boeken- en kookclubjes bijwonen en met de hond gaan wandelen liggen natuurlijk voor de hand. Maar heb je al weleens gedacht aan online vriendinnen maken? Veel van onze tijd, surfen we al over het internet en de helft van de huidige relaties ontstaan tegenwoordig via het online daten. Waarom dan niet online nieuwe vriendinnen maken?
 

Online vriendinnen vinden
Vriendinnenonline is zo'n site, je schrijft je in en geeft aan wat voor type vriendin je zoekt. Wil je een wijnmaatje om af en toe iets mee te drinken, of iemand waaraan je je ziel en zaligheid wilt kunnen toevertrouwen? Uiteraard sluit het een het ander niet uit. Maar ook voor een sport- of vakantiemaatje kun je hier terecht.
 
Dus ben jij pas verhuisd? Altijd hart-stik-ke druk? Merk je dat oude vriendschappen verwateren? Of zoek je 'gewoon' een knotsgekke vriendin met net zo'n shopverslaving als jij? Ga eens langs op Vriendinnenonline, misschien woont jouw nieuwe vriendin wel bij jou om de hoek!

Hoe maak jij nieuwe vriendschappen?