Liefdesadvies uit chickflicks dat je beter niet kunt opvolgen

Media door Sabine

In de romcoms gaat alles altijd van een leien dakje en weten de actrices hun filmhunk altijd om hun vinger te winden. In het echte leven gaat het echter wat lastiger. Deze liefdesadviezen uit films moet je dan ook nooit toepassen. 
 
De een is verlegen en de ander is een socially awkward in het bijzijn van haar crush. Hoe kom je hier vanaf? En nog belangrijker: hoe win je zijn hart? Uit Hollywood komt heel wat liefdesadvies onze kant opwaaien, maar bepaald liefdesadvies uit films zouden we never (moeten) opvolgen. 
 
Grease
Voor het hart van Danny Zuko zouden we allemaal een hoop overhebben en de transformatie die Sandy doorstond is daarom ook erg begrijpelijk. Maar het is niet echt de manier om een Mr. Right voor je te laten vallen. Het is belangrijk dat hij op je valt voor wie je bent en dus niet voor je alter ego.  We snappen waar Sandy vandaan kwam met haar gedaanteverandering, maar dit is toch echt een gevalletje liefdesadvies dat je niet moet opvolgen. Maar ach, daarentegen rende Danny ook de longen uit zijn lijf op de atletiekbaan. 
 
 
Legally Blonde
The Bend and Snap is volgens Elle Woods dé methode om een man te versieren. Volgens Ms. Woods heeft het een slagingspercentage van 98% om een man zijn aandacht te krijgen en when used appropriately is er een kans van 83% dat hij je uitnodigt voor een etentje. Goed, de ‘bend’ begrijpen we nog wel. Kan je Mr. Perfect mooi je achterkant showen, maar dat ‘snappen’? Daar hebben we toch echt onze bedenkingen bij. 

 
Made of Honour 
Als je gek bent op iemand, moet je voor diegene gaan. Zo simpel is het. Maar om à la Tom (oftewel: Patrick Dempsey) een bruiloft binnen te vallen (letterlijk) is niet zo heel handig. Zelfs als je poging succesvol was en je de bruid en bruidegom weerhoudt elkaar het jawoord te geven, is het niet echt een stabiel begin van je relatie. Daarnaast lijkt het ons ook dat je partner nog wel even tijd nodig heeft om over de break heen te komen. Je wilt ook geen rebound zijn... Gewoon niet doen dus. 
 
 
The Little Mermaid 
Ja, we hebben het inderdaad over Disney. Ariël geeft haar stem op, haar leven als zeemeermin en daarnaast ook nog eens haar hele bestaan. En dat alleen maar omdat ze één keer een man heeft gezien waar ze wel een beetje kriebels van in haar buik kreeg. Disney leert je dat je álles moet opgeven voor die ene jongen die je leuk vindt. Wij daarentegen vinden dat toch niet zo’n heel strak plan.  
 
 
Love Actually
Colin Firth, of eigenlijk Jamie verkast in de film Love Actually naar zijn vakantiehuisje waar hij de lieflijke huishoudster Aurelia ontmoet. De twee spreken niet dezelfde taal en weten dus helemaal niets van elkaar. Oké, alleen elkaars naam dan. Toch wordt hij verliefd op haar en vraagt hij haar ten huwelijk. Hij kent haar helemaal niet en daarnaast zat hij in de eerste instantie in het vakantiehuisje omdat zijn vrouw ontrouw was geweest, waar hij toch onmogelijk al overheen kan zijn? Wat liefde betreft moet je géén overhaaste beslissingen nemen en al helemaal niet met iemand trouwen die je amper kent. Hoewel de film niet helemaal realistisch is, is het wel een aanrader. 


Welk advies zou jij nooit opvolgen? 
Bron: YouTube