Lekker klef

Relaties door Jerney
Voor me loopt een stelletje. Hand in hand. Haar net gekochte aanwinsten bungelen in zijn handen. Hij lacht om iets wat ze zegt en geeft een kus op haar wang. Zij knijpt hem even in z’n hand. En achter me hoor ik: “Bah, wat klef.”
 
Vond ik een béétje overdreven. De reactie. Niet het kusje. Want kom op. Hoe leuk is het om als smoorverliefd stelletje hand in hand te lopen? Nee, sterker nog. Hoe leuk is het om sowieso hand in hand (of arm in arm) met je geliefde te lopen? Bovendien erg handig. Alle zware aankopen die niet meer in je ene hand passen, geef je (liefdevol) aan je vriend. Problem solved.
 
De meiden achter me dachten daar duidelijk anders over. Waar haal je immers het gore lef vandaan om enige affectie voor je vriend of vriendin te tonen in het openbaar… of zo. Ik moest glimlachen. Ik word namelijk wél heel vrolijk van mensen die hand in hand lopen, elkaar een knuffel geven of een kus. Kortom: dingen die stelletjes doen. Jong, oud, hetero, homo. Don’t care. Ik vind het lief.
 
 
Eenzaam
En dat is niet zozeer omdat ik zelf op een enorm roze wolk zit (dat zit niemand 24/7… denk ik). Maar onderzoek toont al vaak genoeg aan dat de mensheid een beetje eenzaam is. Wat ik persoonlijk triest nieuws vind. Iedereen is zo druk met werk/school/briljant/bejaard zijn dat er weinig tijd overblijft om lekker klef te doen. Met wie dan ook. Dus wanneer ik het op straat zie gebeuren, verschijnt die glimlach op m’n gezicht. 
 
Ikzelf  loop ook (vrijwel) altijd hand in hand  met m’n vriend op straat. Soms knijp ik hem even in z’n hand (of kont) en andere keren geeft hij zomaar een kus op m’n wang. Gewoon, omdat hij er zin in heeft. Mensen die vervolgens afkeurend kijken of gaan ‘tuttut-en’ weten blijkbaar niet wat ze missen. Die roze wolk verdwijnt misschien al snel in je relatie, maar wanneer je even een klef momentje op straat hebt, lijkt het toch verdomd roze om je heen.
 
Dat is toch genoeg reden om die zuurpruimhouding te laten varen en verdorie ook eens een arm om je vriend heen te slaan op straat?

Lees ook de vorige columns van Jerney!Jerney van Poorten - een 26-jarige in ontkenning - heeft een ‘overdose’ aan fantasie, een boel sarcasme en een afkeer voor mensen die altijd drie zoenen moeten geven.

Wekelijks schrijft ze op haar blog talktoyousoon.nl over alles wat in haar ogen bijzonder interessant is. Zoals George Clooney of ruziën in bed. De columns zijn niet politiek correct, maar gelukkig ook nooit politiek: "Want dat is voor oude mannetjes met hangbillen."