Seks & relaties / Zij/hij
Zij/hij

Meer dan 70% van de mannen liegt op de eerste date


Je kent het misschien wel: je bent op date met die leuke man die je onlangs hebt ontmoet en hoe meer hij over zichzelf vertelt, hoe betere catch hij lijkt. Een goede baan, weinig exen, geen kinderen. Maar… spreekt hij de waarheid?
 
Klinkt hij too good to be true? Grote kans dat dit ook zo is. Volgens nieuw onderzoek van MobileSlots.com onder Britse mannen, blijkt dat de meerderheid zal liegen of heeft gelogen tegen zijn potentiële vriendin om haar te imponeren op de eerste date. Het advies ‘gewoon jezelf zijn’, wordt klaarblijkelijk niet echt opgevolgd… Maar liefst 72% zegt de waarheid te verdraaien op een eerste date om aantrekkelijker over te komen, aldus DailyMail. Hierbij gaat het om banen, het aantal exen, maar ook of men kinderen heeft!
 

Salaris
Uiteraard is geld is het voornaamste onderwerp waarbij mannen de behoefte voelen om de feiten iets op te leuken. Bijna tweederde (63%) geeft toe zijn salaris un petit peu overdreven te hebben tijdens het praten met zijn droomvrouw. Waarom? Om haar te imponeren. (Wij vragen ons alsnog af: waarom heb je het over je salaris tijdens een eerste date? Maar goed.) Ook zegt meer dan de helft van de mannen hun carrièremogelijkheden aan te dikken in de overtuiging dat dit hen aantrekkelijker maakt voor het andere geslacht.

Hobby's en interesses zijn de volgende op de leugenlijst van de casanova’s. Meer dan de helft van de mannen geeft aan dingen te zeggen waarvan ze denken dat de vrouw in kwestie dat wil horen. Ze bagatelliseren hun liefde voor sport (voetbal) en zeggen een grote liefde voor dieren (zorgzaam) en kunst (creatief) te hebben.

Relatiestatus
Maar is bovenstaande nog redelijk onschuldig, sommige mannen gaan toch écht een tikje te ver. Een schokkende 34% van de Britse mannen geeft toe gelogen te hebben over zijn relatiestatus; zij hadden afgesproken met een vrouw terwijl ze nog een relatie hadden. Uiteraard logen ze hierover. Bijna een op de vijftig mannen gaf aan dat hun scheiding verborgen te hebben gehouden waarvan bijna de helft, 2% van alle mannen, zelfs loog over het hebben van kinderen. 
 

Kan het kwaad of niet?
Interessant is dat iets minder dan tweederde van de ondervraagde mannen dacht dat zijn date vast ook wel wat leugentjes vertelde, en het dus niet erg was om zelf ook de waarheid een beetje te verdraaien. 
 
Eén respondent zei tijdens het onderzoek: “Een paar leugentjes kunnen geen kwaad als je probeert om een date te imponeren. Iedereen overdrijft het bedrag dat hij verdient. Maar mensen die over hun relatiestatus liegen gaan te ver.” Een andere deelnemer gaf aan: “Ik ben blij om te zeggen dat ik vrijwel nooit heb gelogen tegen een date. Als je hoopt op een langdurige relatie, waarom ga je dan liegen? Je zult op een gegeven moment toch de waarheid moeten vertellen.”

Wat vind jij: moeten leugen(tje)s om te imponeren kunnen of niet?