The Break-Up: ?Wat had mijn leven mooi kunnen zijn met hem?

Relaties door Redactie Ze.nl

In de rubriek The Break-Up vertelt een lezeres over haar break-up met haar ex. Van fijne break-ups tot heftige break-ups. Van tranendal tot opluchting. Dit keer het verhaal van Kira: "Ik heb deze jongen laten lopen, zo stom!"
 
Afgelopen januari blies Kira (20) de kaarsjes uit van haar zoete, roze prinsessentaart. “Mijn tienerjaren waren voorbij en het echte leven was officieel van start gegaan. De dag verliep voorspoedig en de felicitaties stroomden binnen, kon het nog beter?” Ja, het kon nog beter. Terwijl moeder natuur de sneeuw dat jaar wat achterwege had gelaten, sneeuwde het toch op Kira’s verjaardag. “Ik zag mezelf al romantisch schaatsen met mijn crush in de sneeuw. Ook al ben ik de enige Nederlander die niet kan schaatsen”, lacht Kira. “Het enige probleempje was dat deze leuke jongen mij nog niet had gefeliciteerd en dat kan mij op een dag als mijn verjaardag heel erg dwars zitten”, vertelt ze. “Gelukkig bestond er sinds een paar maanden Snapchat, een app waarmee je elkaar foto’s kunt sturen, en om half 9 ’s avonds ontving ik een onschuldig fotootje van mijn knapperd, Milan. 'Gefeliciteerd mooie meid!', stond in de foto geschreven met een kusje erachter, heel lief! 


Op een roze wolk
Milan was knap, gespierd, lief en sportief. “Deze dingen zorgden ervoor dat ik zo trots als een pauw was wanneer ik naast hem liep in de stad. Als hij een telefoontje kreeg van zijn moeder, stond de hele wereld voor mij stil. Zijn moeder komt uit het zuiden van Europa en de cultuur van daar heeft hij ook meegekregen doordat hij daar deels is opgegroeid. Wanneer ik hem op zo’n moment hoorde praten, zwijmelde ik weg bij het mooie taaltje dat uit zijn mond rolde, ook al kon ik er niets van verstaan.” Voor Kira was Milan het perfecte vriendje. “Zo af en toe stond Milan eerder op en kreeg ik een lekker ontbijtje op bed of stond hij met vers geperste jus d’orange en warme croissantjes in zijn sixpack voor de deur. Wauw, ik was in geen tijden zo in de watten gelegd.” 
 
Helaas leek Kira’s geluk maar van korte duur. “De situatie waarin we zaten, maakte al snel een einde aan mijn perfecte leventje”, vertelt Kira. Milans goede vriend was namelijk een jongen waar Kira ook een tijdje mee had gedate. “Nadat Milan en ik het aan hem hadden verteld, wenste hij ons al het geluk van de wereld. Ik ben alleen erg gevoelig en kan me veel aantrekken van wat anderen zeggen. Iedereen om ons heen begon zich met ons te bemoeien. De meningen vlogen me om mijn oren en om de haverklap kreeg ik te horen dat we niet bij elkaar pasten.” Ook nu trok Kira zich te veel aan van de meningen van anderen en knapte het bij haar. “Het had te veel invloed op mij en ik kapte het af. Zo stom!” 

Te laat
Kira is regelmatig in de sportschool te vinden waar Milan ook sport. Ze kwamen elkaar daar dan ook vaak tegen. Het contact tussen de twee bleef oppervlakkig, maar Kira was nog tot over haar oren verliefd. “Doordat ik hem bijna twee maanden niet had gesproken, op de hoi en doei na in de sportschool, durfde ik het contact niet weer aan te wakkeren. Maar vier weken geleden kregen we weer contact en het was net zo gezellig als altijd. Ik greep alle moed bij elkaar en vertelde hem dat ik nog stapelgek op hem was. Zijn antwoord gaat nog altijd door merg en been: 'Je bent te laat.' Auw, wat deed dat pijn.” 

 
“Zo hopeloos als ik ben, stuurde ik hem regelmatig een berichtje waarin ik mijn gevoelens uitlegde.” Alleen begrepen Milan en zijn vrienden niets van Kira. Waarom wilde Kira hem nu wel en toen niet? “Ik kan mezelf wel honderd keer voor m’n kop slaan dat ik deze jongen heb laten lopen”, vertelt ze. “Volgens hem is er te veel gebeurd en dat begrijp ik wel. Mijn gevoelens voor hem zijn bij lange na nog niet weg en scenario’s van een toekomst met hem spelen zich nog altijd als filmpjes af in mijn hoofd. Wat zou het leven mooi kunnen zijn met hem.” Kira vindt het verschrikkelijk dat het zo is gelopen en ze neemt het zichzelf nog altijd ontzettend kwalijk. “Op dit moment heb ik geaccepteerd dat het niets meer gaat worden, maar dat betekent niet dat ik het erbij laat zitten natuurlijk. Mijn plan van aanpak zit inmiddels in elkaar: never give up on something that you can’t go a day without thinking about."

Lees ook de vorige edities van The Break-Up.

 
Ook je break-upverhaal vertellen? Mail dan jouw verhaal tussen de 800 en 1000 woorden naar karin@ze.nl o.v.v. The Break-Up.