Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

We wisten het: mannen verprutsen huishoudelijke klusjes expres!

 
Wanneer je hem hopeloos ziet rondlopen met de stofzuiger, ben je weleens geneigd dat ding geërgerd uit zijn handen te trekken. Als hij er niets van bakt, dan doe jij het wel. Wat blijkt? Mannen verprutsen het schoonmaken expres! 
 
Tijdens het zemen van de ramen laat hij enorme strepen achter op de ruiten, tijdens het stofzuigen vergeet hij de hoeken mee te nemen en wanneer hij de vloer dweilt, laat hij plassen water achter. In plaats van je groen en geel te ergeren, neem jij die taken maar op je. Maar uit onderzoek blijkt dat meneer het expres verprutst. Waarom hij dat doet? Zodat jij hem niet weer vraagt om het te doen. Naaa... boefjes! 

 
Trucjes
We hadden al heel lang een vermoeden, maar dit onderzoek van Victoria Plumb Bathrooms bevestigt onze hersenspinsels. Drie op de tien mannen verprutst huishoudelijke taken expres, zodat zijn vriendin hem niet weer vraagt om het te doen en ze het dus zelf maar doet. Hoe mannen de vervelende karweitjes verknallen? Daar hebben ze zo hun trucjes voor. 
 
Aan de onderzoekers gaven de mannen toe dat ze maar wat wc-eend in het toilet gooien in plaats van het een beetje degelijk schoon te maken, meldt DailyMail. Ook laten ze graag vlekken achter op ramen en spiegels en stoffen ze om voorwerpen heen in plaats van het even aan de kant te zetten. Welke klusjes mannen het vervelendst vinden? De douche en het bad schoonmaken, de was doen en de was ophangen (euh... vrijwel alles dus). Het zal ook niet in de sneaky bastards zijn opgekomen dat wij daar ook een godsgruwelijke hekel aan hebben… 

 
Pure luiheid 
Door de verschrikkelijke laksheid van onze wederhelft vertrouwt tweederde van de vrouwen haar vriend of man niet meer wat het huishouden betreft. 60% van de vrouwen zegt zelfs dat ze het maar liever zelf doet dan het over te laten aan haar vriend. Mannen verprutsen de huishoudelijke taken niet alleen omdat ze er een hekel aan hebben, maar ook omdat ze zo snel mogelijk weer wat anders willen doen. Iets wat ze wel leuk vinden. Oh en wij niet. Doei. 
 
Meer dan 30% van de mannen vindt het een te grote opgave om er veel tijd aan te besteden en een kwart doet het alleen om zijn vrouw of vriendin tevreden te stemmen. Een tiende geeft zelfs toe dat er niet veel aandacht aan besteden te omdat hij weet dat zijn vriendin het toch nog wel een keer fijntjes over gaat doen. Dus dames, you'll know what to do... 
 
Helpt jouw man je mee in het huishouden of ‘verprutst’ hij het?