6 hilarische apps die iedereen zou moeten hebben

Media door Fleur

Leuk hoor, zo’n smartphone, maar je gebruikelijke apps heb je nu wel gezien. Het is tijd voor wat nieuw iPhone-voer, en dan het liefst een beetje grappig spul. Dat kunnen we regelen! Voilà: 6 onmisbare, hilarische apps!

Ze zijn fijn voor in de trein, als je niet kunt slapen of als je lekker op zondagochtend in je bed ligt te stinken: apps. En als ze dan ook nog een beetje grappig zijn, zijn ze helemaal onmisbaar. De volgende 6 apps zullen je ongetwijfeld laten glimlachen!

1. Dubsmash (gratis, iPhone & Android)

Sta je erom bekend altijd de meest debiele stemmetjes en typetjes na te kunnen doen? Dan is deze app voor jou! Met Dubsmash kun je kiezen uit talloze bekende zinnetjes uitgesproken door celebs, komieken en tv-figuren. Je klikt op een zin, playbackt die terwijl je telefooncamera je opneemt en voilà: het is net of jij Gordon himself bent. Heel handig: je kunt je filmpje met de app direct via WhatsApp, iMessage of e-mail versturen. Gegarandeerd gieren.

2. Lol Pics (gratis, iPhone & Android)

Ben je op zoek naar afbeeldingen om je maandag mee op te vrolijken? Met de app Lol Pics zit je zonder meer goed. Deze app verzamelt hilarische plaatjes in verschillende categorieën, van ‘awkward moments’ tot fails en van memes tot life hacks. Weet je niet waar je moet beginnen met zoeken? Als je klikt op ‘populair’, krijg je de favorieten van alle appgebruikers te zien, waar ongetwijfeld een afbeelding tussen zit die je een lachkick bezorgt. Anderen ook even laten glimlachen? Afbeeldingen deel je supereenvoudig via Facebook, e-mail en Twitter.

3. Uberfacts (gratis, iPhone & Android)

Soms heb je gewoon zin in feiten waar je eigenlijk niet zo veel aan hebt. Dat begrijpen de makers van Uberfacts maar al te goed. Deze app geeft je dagelijks je dosis best wel nutteloze feitjes in elke categorie denkbaar. Wist je bijvoorbeeld dat walvissenkots 50.000 dollar waard is? Dat mannen die een aantrekkelijke vrouw zien, gemiddeld 8,2 seconden hun adem inhouden? En dat kattenkruid hetzelfde effect heeft op katten als LSD op mensen? Precies. Now go get it.

4. FaceGoo Lite (gratis, iPhone & Android)

Instagram staat tegenwoordig vol met perfecte selfies. Tijd dus om het anders aan te pakken; een beetje minder gemaaktheid is ook weleens fijn! En daarom is er FaceGoo: een app waarmee je foto’s op een hilarische manier kunt bewerken. Geef je vrienden een afschuwelijk gebit, die verschrikkelijke oom een driedubbele onderkin en jezelf een hipsterhoofd inclusief sik en pilotenbrilletje. Flauw, maar leuk – en goed voor uren vermaak.

5. The Imbecile Test (gratis, iPhone)

Sla je van de gemiddelde intelligentietest steil achterover? No worries. Doe gewoon The Imbecile Test, een toets die héél makkelijk is. Makkelijker dan je denkt. Je wordt gevraagd op groene, blauwe en rode knoppen te drukken, kleurtjes te tellen, een beetje met je mobiel te schudden en weer op ‘start over’ te klikken, want hoe makkelijk het ook is, je gaat het al heel snel verkeerd doen. Het heet niet voor niets The Imbecile Test, hè?

6. Tap the Frog (€ 0,89, iPhone & Android)

Hilarisch én verslavend: dat is Tap the Frog. Dit spel draait om het uitvoeren van opdrachten door op het scherm van je smartphone te 'tappen'. Het gaat erom dat je dit zo snel mogelijk doet, dus scherp blijven is een must. Maar probeer dat maar eens als je weer als een malle met je wijsvinger tekeergaat terwijl er allerlei kikkers, de hoofdrolspelers van dit spel, door je beeld banjeren. 

Welke app vind jij hilarisch?