To photoshop or not to photoshop? Celebs gaan met de billen bloot

Celebs door Susan

Dat vrijwel geen enkele celeb onbewerkt een fotoshoot uitrolt is geen nieuws. Naast een uitgebreide glamsquad is er tijdens een shoot flatteus licht aanwezig en als er dan nog iets misgaat wordt dat weggepoetst met Photoshop. 
 
Is natuurlijk hartstikke oneerlijk tegenover ons gewone stervelingen, maar het is wat het is. A hard knock life. Wat wel nieuws is, is dat steeds meer sterren vriendelijk bedanken voor de retoucheermeneer en de wereld laten zien hoe het echt zit.

Ingeoliede Kim Kardashian
Kim Kardashian ging laatst met de billen bloot voor Paper Magazine en dat zal je niet ontgaan zijn want je kon(t) (sorry, flauw) er letterlijk niet omheen. Ze had zichzelf royaal ingeolied, zat stevig in de make-up en had de beschikking over een fotograaf die wist wat ‘ie deed en dat was voor haar genoeg. Zegt ze. Want hoewel je inderdaad de witte streepjes van haar bikini ziet, is haar taille bizar smal in vergelijking met haar derrière. Nu steekt alles eigenlijk slank af naast dat buitenproportionele achterwerk, maar daag hoor Kim, neem lekker je moeder in de maling.
 

Lara Stone voor System Magazine

Hangborsten en striemen van Lara & Keira
Dan heb ik een stuk meer bewondering voor Lara Stone. Het Nederlandse topmodel (dat al jaren in Engeland woont, maar dat terzijde) ging een paar weken na haar bevalling uit de kleren voor de lens van Juergen Teller. Dat an sich is al best dapper, maar nog stoerder was haar besluit om de foto’s onbewerkt de wereld in te sturen. Ze showt haar blote tetten in genadeloos daglicht dat geen striem of vetkwab ongezien laat. Het zijn dan ook niet de meest glamourous kiekjes geworden, maar haar statement is duidelijk. Dit is hoe vrouwen eruit zien. 
 
Keira Knightley deed hetzelfde. Ze vond het pas de problème om voor Interview magazine topless te gaan, mits de photoshopper van dienst met z’n handen van d’r af bleef. Op de foto van Patrick Demarchelier, toch ook niet de minste, laat de bescheiden bedeelde Keira zien dat ze net als zo’n beetje negentig procent van het vrouwvolk ongelijke borsten heeft. “Ik vond het belangrijk om te zeggen dat het er echt niet toe doet wat voor vorm je bent”, verklaart ze haar moedige besluit. 
 
Keira Knightley voor Interview Magazine

De 'thigh gap' van Beyoncé
Jullie weten dat ik Beyoncé hoog heb zitten, maar het feit dat ze zelfs haar huis-tuin- en keukenkiekjes op Instagram photoshopt wekt weinig sympathie op. Bee is een sista met rondingen die met de beste wil van de wereld geen thigh gap heeft. Waarom je überhaupt zo’n gapend gat tussen je benen wil (*PADOEM PATS*) is me een raadsel, maar ze vindt het zelf zo belangrijk dat met zorg de illusie van een thigh gap wordt gecreëerd. En dan ben je dus een van de machtigste en mooiste vrouwen ter wereld. Treurig, toch? 
 
De airbrush van Yo
Ik heb heus niet de illusie dat dankzij Lara en Keira magazines ons opeens de wereld gaan voorschotelen zoals ‘ie echt is. Hoeft ook helemaal niet, mooie plaatjes kijken is ook leuk. We leven in een wereld waarin #nomakeupselfies voorzien zijn van een uitgekiend Instagramfilter en Yolanthe Sneijder Cabau op datzelfde medium eruit ziet als een oranje uitgeslagen alien door alle airbrush-apps die ze op zichzelf loslaat. Het is natuurlijk risky business want de kans bestaat dat mensen geen flauw benul hebben wie je bent zodra ze je in het wild tegenkomen. Wat misschien als celeb zijnde juist wel weer fijn is. Bovendien heeft iedereen in dit tijdperk toegang tot  legio middelen om jezelf online net wat stralender te presenteren dan je misschien bent op de doorsnee maandagochtend. Dus of je het nou stom vindt of niet: democratisch is het wel. Fake it till you make it.

Lees hier de vorige showbizzcolumns van Susan!
 

Susan (25) is de co-owner en founder van Cloudninedaily.com.


Samen met haar blogpartner in crime Roxanne schrijft ze over alles wat het leven leuk maakt om iedere dag een beetje zevende hemel te brengen. 


Verder is ze online editor bij TVGids.nl, de grootste investeerder van Zara en een crazy cat lady in hart en nieren.