De andere kant van Kreta

(Web)shops door Redactie Ze.nl
Je kunt natuurlijk naar Kreta gaan om flink uit je plaat te gaan en om de ouzo’s naar binnen te gieten alsof het limonade is, maar het Griekse eiland heeft zoveel meer te beiden dan dat. Wij laten je de andere kant van Kreta zien!
 
Wellicht ben je vroeger weleens op Kreta geweest met je vriendinnenclub en heb je je kostelijk vermaakt. Dikke prima natuurlijk, maar het Griekse eiland is ook perfect voor een vakantie met je lover. Bezoek bijvoorbeeld eens de volgende plekken.
 

Sitia 
Activiteiten: Als je cultuur wilt snuiven of wilt genieten van de natuur kun je prima op Kreta terecht. Ga bijvoorbeeld naar een wijnmakerij, daar heb je er meerderen van op Kreta en ook in de buurt van Sitia kun je die vinden. Of maak je hoofd leeg tijdens een fijne wandeling langs spectaculaire kloven. 
Accommodatie: Om tot rust te komen op het Griekse eiland wil je natuurlijk het liefst in een accommodatie terechtkomen waar je dit daadwerkelijk vindt. Kies daarom bijvoorbeeld voor Villas Delight. De moderne villa ligt verscholen tussen de olijfbomen in een mooie, landelijke omgeving. Voor een verkoelende duik hoef je ook geen kilometers naar het strand af te leggen maar je kunt gewoon terecht in je eigen zwembad. 

 
Vamos
Activiteiten: Je kunt natuurlijk uren op het stand bakken om af en toe eens te gaan pootjebaden, maar je kunt de zee ook verder ontdekken! Ga bijvoorbeeld diepzeeduiken. Blijf je liever op het droge? Neem dan een kookles en leer de verrukkelijke hapjes uit de Griekse keuken zelf te bereiden. Mjum!
Accommodatie: Na een lange dag sightseeing, wil je natuurlijk terugkeren bij een fijne accommodatie. Wil je een uitkijk op de zee of de natuur? Kies dan voor Ellotis Villas. Het dorpje bevindt zich op nog geen halve kilometer afstand van dit mooie vakantiehuisje. Elke ochtend kun je dus genieten van verse broodjes van de lokale bakker terwijl je die oppeuzelt op een mooi terras met uitzicht op het mooie Kretaanse landschap. 
 
 
Elounda
Activiteiten: Maak een heerlijke wandeling langs de kust van het plaatsje Elounda, ga paardrijden en geniet van een herder die zijn kudde geiten over de kale vlakte begeleidt of bezoek een olijfboerderij. Als je echt wilt ontspannen en jezelf eens lekker wilt laten verwennen, kun je ook een bezoekje brengen aan de lokale spa. 
Accommodatie: Zeker als je een beetje wilt uitrusten en niet van plan bent om elke dag op pad te gaan, is het fijn als je een beetje bewegingsruimte hebt en niet tussen de vier muren van je hotelkamer blijft hangen. Elounda Eleon Villas is dan precies wat je zoekt. Een luxe villa met eigen zwembad en een prachtig uitzicht. De villa is gelegen op een idealistisch plekje, tegen een heuvel aan, verscholen achter de olijfbomen. 
 
Eliza was here 
Eliza was here is een reisorganisatie die unieke vakantieadresjes aanbiedt rond het Middellandse Zeegebied die net wat anders zijn dan de standaard city trips. Je zult met Eliza was here niet in een groot appartementencomplex terechtkomen, maar juist bij de kleinere, rustigere villa’s met een verpletterend uitzicht die nog niet ontdekt zijn door andere toeristen. 

Dit is een gesponsord artikel.