Eindelijk bewijs: mannen luisteren écht niet naar ons

Relaties door Kimberly

Vrouwen opgelet! Mócht je vanavond thuiskomen, op de bank ploffen en een half levensverhaal willen ophangen over de perikelen van die dag, skip dan jouw man als gesprekspartner. Waarom? Hij zal hoogstwaarschijnlijk níet luisteren. 
 
Ja hoor! Een typisch gevalletje ‘hadden-we-kunnen-weten’. Uit onderzoek blijkt namelijk dat meer dan de helft van de mannen toegeeft géén luisterend oor te hebben. De gemiddelde man houdt het slechts zes minuten vol om naar zijn vriendin of vrouw te luisteren wanneer ze tegen hem praat. Zes minuten?! Holy! En dan te bedenken dat wij vrouwen heul-veul-praten. De zes minuten worden overigens verdubbeld als vriendlief met vrienden over sport (waarbij voetbal met stip op nummer één staat) en vrouwen praat. How surprising

 
Top 10 afhaakonderwerpen
Volgens DailyMail haken mannen vooral af wanneer het gesprek gaat over iemand die ze niet kennen (nee, hij heeft dus óók geen interesse in Anita’s ik-aap-je-na-praktijken), gevolgd door gesprekken over collega’s (Tineke van sales mag dus ook achterwege gelaten worden), beroemdheden en mode. Onderwerpen die hij – volgens de top tien – nog het minst erg vindt zijn op 9) gevoelens voor de partner en op 10) diëten. Het slechtste moment om aan de mouw van je vriend te trekken is wanneer hij naar sport kijkt, aan het zappen is, een telefoonspel speelt of de voetbalscores op teletekst checkt. Yes, sir! 
 
Check, check, dubbelcheck
Wij vrouwen zouden wij vrouwen niet zijn, als wij de zaak niet zouden controleren. Van de vrouwen gaf 55% toe weleens te checken of haar partner luistert. Een random, totaal niet passend woord in de zin gooien bijvoorbeeld. Volgens de vrouwen is dan het lang uitblijven van een reactie hét teken dat de man niet luistert. Ook een nietszeggende gezichtsuitdrukking of het feit dat een man zijn ogen niet van de telefoon, tablet of televisie kan afhouden, zegt genoeg.
 
 
Máár, uit het desbetreffende onderzoek bleek ook dat vrouwen niet geheel guiltless zijn: vrouwen luisteren langer en beter tijdens gesprekken met vriendinnen dan wanneer ze met hun vriend of man in gesprek zijn. Wij praten dan het liefst over, je raadt het al, relaties (en alles wat daarbij komt kijken)! 

Is jouw man ook zo'n slechte luisteraar?