5 fashionable filmoutfits: zo draag je ze!

Mode & trends door Xandra
Perfecte kapsels, fantastische make-up en vooral: iconische outfits. Van de jaren vijftig tot de modernere klassiekers, deze vijf outfits zijn nog even hip als toen ze net op het grote scherm verschenen. Inspirerend? Absoluut. Zo loop jij er straks net als in de film bij.
 
Films: wie is er niet gek op? Heerlijk even wegdromen bij een wereld die absoluut niet lijkt op die van jou. En wegdromen bij de prachtige outfits die vaak gedragen worden door actrices. Deze vijf outfits zijn mij altijd bijgebleven. Eerlijk is eerlijk, ze zijn niet allemaal even draagbaar, maar dat is met wat kleine aanpassingen zo opgelost. Dus waar wacht je nog op? Be a moviestar!
 
 
Audrey Hepburn, Breakfast at Tiffany's
De oorsprong van de Little Black Dress vind je in mijn absolute lievelingsfilm: Breakfast at Tiffany's. Hierin is Audrey Hepburn als Holly Golightly vrijwel continu gehuld in een fijne LBD. Sterker nog, het exemplaar van Givenchy dat ze draagt op de filmposter is waarschijnlijk de bekendste uit de geschiedenis. Gecombineerd met een parelketting en een paar comfortabele zwarte loafers – of pumps natuurlijk – ga jij superchic de deur uit.
 
Olivia Newton John, Grease 
En nee, dan heb ik het niet over die brave enkellange rokken in pastelkleuren. Wanneer ik denk aan Grease, denk ik aan 'bad Sandy' in een strak zwart truitje met een zo mogelijk nog strakkere leren broek eronder. En natuurlijk een paar flinke hakken om het af te maken. Een lekker actuele outfit, want zwart en vooral leer is weer helemaal hip tegenwoordig dus heb jij nog geen (nep)leren broek in de kast dan is dit je shopexcuus! We willen toch allemaal een Danny Zuko aan onze zijde?
 
Marilyn Monroe, The Seven Year Itch
Iedereen kent de scène waarin Marilyn Monroe boven een metrorooster in New York staat, die haar jurk spontaan doet opwaaien. De witte zwierige halterjurk groeide uit tot de meest iconische jurk uit de filmgeschiedenis. Dit pareltje werd overigens voor 5,6 miljoen dollar geveild in 2011. Ben jij toen niet de gelukkige eigenaar van dit pareltje geworden? Dan kies je toch gewoon je eigen versie, een simpele witte jurk is voldoende. Combineer hem met grote sixties oorbellen en een paar witte pumps met dunne bandjes en je bent klaar om te gaan!
 
Sarah Jessica Parker, Sex and the City
Ik kan zo tientallen onvergetelijke outfits van Sex and the City's Carrie opnoemen, maar de meest bekende is toch wel die met het simpele roze hemdje en de tutu. Misschien de bekendste omdat hij in de leader van de serie the zien is, maar dat maakt hem niet minder leuk. Grappig feitje: de tutu werd door stylist Patricia Field voor maar vijf dollar op de kop getikt en had niet de voorkeur van de regisseur, maar omdat SJP zo'n fan was droeg ze hem toch. Een icoon werd geboren. Gaat de tutu jou toch iets te ver? Kies dan voor een exemplaar dat wel van tutu is, maar wat minder volumineus. Of ga voor klassiek zwart, altijd goed.
 
Alicia Silverstone In Clueless
Ook lekker actueel is de outfit van 'superblondje' Alicia Silverstone, oftewel Cher in Clueless. De geelgeruite plooirok met bijpassende blazer in dezelfde stof zagen we recentelijk immers nog terug in de Fancy-clip van Iggy Azalea. Een heftige outfit voor zomaar overdag, maar dat is makkelijk op te lossen. Kies bijvoorbeeld voor alleen ruitjes aan de bovenkant - de ruitjesprint is superhip dus zeker een aanrader als blouse of blazer - en combineer deze met een plooirok, maar dan in zwart, kakigroen of donkerblauw. 
 
Lees ook Xandra's vorige modeartikelen! 


Xandra (24) is afgestudeerd journalist. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en websites en heeft haar eigen blog op xannsplace.com, maar bovenal is ze een echte fashionista.

Ze is gek op kleding, schoenen en accessoires en daardoor eigenlijk altijd blut, maar wel voor een goed doel natuurlijk.

Dit modemeisje is altijd op de hoogte van de laatste trends en deelt die graag met jou op Ze.nl.