Seks & relaties / Single & daten
Single & daten

6 tips voor een onweerstaanbaar online datingprofiel


Dagelijks loggen miljoenen mensen in op Tinder & co., in de meeste gevallen op zoek naar die ene soulmate. Dat maakt het nog best lastig om op te vallen in deze datingjungle. Tenzij je onze tips opvolgt, natuurlijk.
 
Je favoriete sport is yoga, je lievelingseten sushi en op zaterdagavond ga je het liefst de stad in met vriendinnen of gezellig naar de film. Met een ondeugende grijns schitter jij op je profielfoto. Dit ben jij hé-le-maal. En duizenden andere dames op zoek naar Mister Right ook, want oh wat ben je een lopend cliché op deze manier. Geen paniek, met onze wijze raad creëer je binnen no time een onweerstaanbaar online datingprofiel.
 
Smile!
Dat die prins in spe geen zin heeft in een chagrijnige zuurpruim snap je waarschijnlijk zelf ook wel. Dat je met een lachende profielfoto meer kijkers trekt komt daarom vast niet als een verrassing. Maar wist je dat de manier waarop je lacht ook van invloed is? Uit onderzoek van OKCupid blijkt dat iemand zich sneller tot jou aangetrokken voelt wanneer je met ontblote tanden lacht dan wanneer je de lippen stijf op elkaar houdt. Oh, en hou die duckface foto vooral voor jezelf want dat werkt al helemaal niet.
 
 
Lokaas
Jij denkt met je vrouwenlogica misschien dat op je profiel vernoemen dat je van reizen houdt een goede ingang voor een gesprek is. Maar helaas – mannen begrijpen die hint nou eenmaal niet altijd. Maak het daarom aantrekkelijker met een teaser; zeg bijvoorbeeld: ik ben altijd in voor een city trip (vergeet me vooral niet te vragen naar de keer dat ik drie uur heb doorgebracht op een bloedheet politiebureau in Milaan!). Bonus: het gesprek wordt een keer niet geopend met ‘He sgatje, damn je ziet er lkkr uit, wanneer gaan we trouwen?’.
 
One of the guys
Je bent en blijft een meisje natuurlijk, maar laat je op je profiel ook van je mannelijke kant zien. Je toekomstige geliefde droomt van een vrouw waarover hij tegenover zijn vrienden kan opscheppen dat ze one of the guys is. Dus als je precies kunt uitleggen wat buitenspel is of in het weekend weleens met je vader aan zijn oldtimer sleutelt, vernoem dat dan zeker. Met mate, natuurlijk.
 
Sex it down
Helemaal prima dat jouw favoriete boek Fifty Shades of Grey is, maar verwacht niet dat mannen je door die informatie gaan zien als dat moordwijf waarvoor ze hemel en aarde zouden bewegen. Tenzij je alleen in bent voor een avondje flink uit elkaar getrokken worden uiteraard. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat hij je sexy vindt, maar laat dat op een subtiele manier blijken. Een ondeugende blik doet vaak meer dan een nietsverhullend shirtje dat schreeuwt ‘pak me’!
 
 
Wees grappig
Je hoeft niet de nieuwe Claudia de Breij te zijn om grappig over te komen op je profiel. Maar voordat jouw toekomstige geliefde contact met je zoekt, zal hij toch echt het idee moeten hebben dat hij met jou in een scheur kan liggen om de meest onbenullige zaken. Een chagrijn is voor hem een no go. Ga niet moppentappen – een beetje subtiele zelfspot kan al wonderen verrichten!
 
Lady in red
Rood: de kleur van passie, de liefde, romantiek, het stoplicht. En jouw kleding, want je wilt niet verloren gaan tussen alle profielfoto’s die voorbij komen. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat rood het mannelijke brein triggert. Daarbij, je hebt Marco Borsato en Chris de Burgh niet horen zingen over zwart, blauw en groen, nietwaar? 
 
En dan nog dit geheimpje…
Je hoeft niet als een idioot 24/7 op online dating sites te zitten om uiteindelijk beet te hebben. Onderzoek wijst uit dat zondagen het drukst zijn, dus log dan in. De piekuren van Tinder zijn van half zeven tot half negen ‘s avonds, bij online dating sites heb je wat meer tijd: van vijf uur ’s middags tot tien uur ’s avonds zwerft daar heel wat potentieel rond.
 
Hoe val jij op bij je online zoektocht naar liefde?