Nieuwe scary tattootrend: zwarte oogballen

Vrije tijd door Marleen_S
Soms zou je willen dat je de hemelsblauwe ogen van Doutzen had. En soms wil je gewoon iets anders, een euh... nieuwe oogbalkleur ofzo. Oogbalkleur? Ja, je leest het goed. De VS is in de ban van een nieuwe trend: je oogwit tatoeëren.
 
Black is back! Vergeet blauw, grijs of bruin met een spikkeltje groen: zelfs in ogenland bestaan er trends. Onder het mom van zwart is het nieuwe oogbalwit, grijpt tout Amerika naar de inkt om elk sprankje wit voorgoed in te kleuren. Rijst bij ons gelijk de vraag: but why?!
  
Crimineel als trendwatcher
Het is in ieder geval niet een hippe trendwatcher die erbij zweert. Nee, de VS zou de VS niet zijn als het niet gaat om iets - of eigenlijk iemand - extremers. Deze nieuwe, bizarre trend valt namelijk allemaal te danken aan een heuse crimineel, aldus de Canadese Metronews.


 
Zwart voor de ogen
De zware jongen, Jason Barnum, is geen lieverdje. Moord, overvallen, you name it, he did it. En het komt niet alleen door zijn oneindige strafblad dat Jason één van de hoogste straffen heeft gekregen. Zijn gezicht vol tattoos en vooral zijn zwartgetatoeëerde rechteroog waren ook doorslaggevend. "Zijn tatoeages bewijzen dat hij allang besloten heeft agressief te zijn", verklaarde een politiechef. Mmmm.. iets met vooroordelen.

Zijn nogal opmerkelijke verschijning bleef ook de media niet onopgemerkt. Overal kwam hij in het nieuws, maar wat er daarna gebeurde had alleen niemand verwacht. De oogbaltatoeages waren na zijn mediadebuut niet aan te slepen. Zijn compleet zwarte rechteroog bleek niet alleen angstaanjagend, maar ook gewild. Heel tattooliefhebbend Amerika werd het spontaan allemaal zwart voor, euh... in de ogen.
 
Permanente schade
Maar zo'n bijzondere tattoo zet je niet zonder enig risico. Wanneer er inkt in de oogbal wordt getatoeëerd, is de kans namelijk groot dat het netvlies wordt geraakt en er zo flinke schade wordt aangericht. Permanent. Amerika gaat nu stemmen om deze tattootaferelen te verbieden. Benieuwd hoe het eruitziet? Bekijk dan onderstaand filmpje.

 
Wat vind jij? Geldt hier de ‘vrijheid van inktuiting’ of vind jij het een beetje te bizar voor woorden?