Lifestyle / Eten
Eten

7 supersimpele recepten met maar twee of drie ingrediënten!


Wat zou je graag een keukenprinsesje willen zijn, maar helaas zit goed koken niet in je genen. Haute cuisine is nu eenmaal niet helemaal voor je weggelegd. Daarom speciaal voor jou: gerechten met maar twee, hooguit drie ingrediënten!
 
Als het op koken aankomt, kunnen wij nog weleens lui uit de hoek komen. Heel erg lui. De pizzabezorger weet inmiddels wie je bent en wat je altijd bestelt. Tijd om daar verandering in te brengen! Het hoeft niet ingewikkeld, het kan al heel simpel. Zo zijn er tig dingen om klaar te maken waar je maar twee of drie ingrediënten voor nodig hebt! 
 
 
Twee ingrediënten 
Pizzadeeg 
Nodig: 240 milliliter Griekse yoghurt en 130 gram zelfrijzend bakmeel.
Bereiding: gooi de Griekse Yoghurt en het zelfrijzend bakmeel bij elkaar in een kom en kneed het tot het een bal is. Daarna kun je de bal pletten tot het plat en rond is. Vervolgens kun je je toppings toevoegen. Het geheel moet ongeveer 12 minuten in de oven en voilà, je pizza is klaar! 
 
Nutella-cake
Nodig: 4 grote eieren en 250 gram Nutella.
Bereiding: kluts de 4 eieren in een kom tot ze 3 keer zoveel volume hebben. Probeer hier geen tijd op te besparen, want dit is echt nodig! Verwarm daarna de Nutella 20 seconden in de magnetron zodat het zacht wordt en kluts dit door je eimengsel. Beleg de bodem van een kleine springvorm en giet daarna het Nutella-mengsel in de bakvorm. Stop het bakblik 20 tot 25 minuten in de oven en je cake is klaar!  
 
Pindakaas-banaanijs 
Nodig: 4 rijpe banen en 2 eetlepels pindakaas. 
Bereiding: pel de bananen en snijd ze in dunne schijfjes. Stop ze daarna ongeveer 2 uur in de vriezer. Vervolgens doe je de bevroren schijfjes in een blender en pureer je het tot het romig is. Voeg daarna de pindakaas toe en je hebt een soort milkshake-achtige structuur. Je kunt het meteen opeten, maar als je liever wat harder ijs hebt, kun je het nog een paar uur in de vriezer stoppen. Je kunt de pindakaas trouwens ook vervangen voor Nutella. 
 

Icecreambrood  
Nodig: 500 milliliter ijs en 200 gram bloem. 
Bereiding: laat het ijs zacht worden tot het romig is en voeg daarna het bloem toe. Roer dit tot het een mooi geheel is. Giet je mengsel daarna in een cakeblik en stop het voor 40 tot 45 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden. 
 
Drie ingrediënten 
Chocoladebrownies
Nodig: 2 eieren, 65 gram bloem en 240 milliliter Nutella. 
Bereiding: verwarm de oven op 180 graden. Mix alle ingrediënten in een kom tot het soepel is. Giet het mengsel in een bakvorm en bak het 15 minuten lang in je oven. Klaar is Kees! 
 
 
Pindakaaskoekjes
Nodig: 1 ei, 200 gram suiker en 240 milliliter pindakaas. 
Bereiding: verwarm de oven op 160 graden en mix alle ingrediënten in een kom. Maak daarna 12 balletjes van je mix en plet ze een beetje. Leg ze vervolgens op een plaat met bakpapier. Bak ze 12 minuten in de oven en je koekjes zijn klaar. 
 
Pesto
Nodig: 3 theelepels olijfolie, 4 takken met Basilicumblaadjes, zout en peper. 
Bereiding: voeg alles bij elkaar in een blender en… het is al klaar. Eetsmakelijk! 

Welk recept ga jij proberen?
 
Beeld: 1,2