Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Dingen die alleen jou overkomen (en je knappe BFF nooit)

 
Je koopt dezelfde zwart-wit-gestreepte-trui, maar terwijl jij eruitziet als een drachtige zebra lijkt je knapper dan knappe BFF zo uit een Frans tijdschrift te zijn geslopen. En zo zijn er nog .. dingen die alleen jou overkomen.
 
Good things comes to those who wait. Ja en zij die door Moeder Natuur herself zijn gekust en alle zeven schoonheden bezitten. Jij daarentegen hebt een heel zwaar leven. Met een hoofdletter Z. Wat alleen jij…
 
... kan voor de zoveelste keer het nummer van je bloedmooie vriendin aan die knapperd in de kroeg geven. Inderdaad, die boy waar jij een oogje op had. Fijn.
 
... hebt mascara tot je knieën hangen als je vlak na je ochtendritueel op de fiets naar je werk stapt. Serieus, heeft niemand daar last van?
 
... lekt al-tijd op je eerste dag door alsof de dammen van de Rode Zee zijn doorgebroken. Je knappe vriendin kan gerust zonder blikken of blozen in een wit jurkje op haar zwaarste dag rondjes draaien.

 
... scheurt uit een stretch (!) jurkje tijdens het passen, terwijl mevrouw Doutzen Kroes in wording aan je vraagt of je niet even een maatje kleiner voor haar kan pakken.
 
... ziet er op clubfoto’s altijd uit alsof je een kilo pillen achterover hebt geslagen, maar je beste vriendin loopt er ondertussen bij als een levende Instagram-foto.
 
... hebt amper het sexappeal van een geit terwijl je vriendin er nog mooi uitziet in een kartonnen bananendoos.
 
... moet drie uur bijkomen als je je camera-app opent en hij op de selfiestand blijkt te staan. Wie wás dat gedrocht?
 
... wordt geroemd om je leuke karakter en niet om je mooie blauwe ogen. Want nou ja, ze zijn niet blauw maar een vage kleur grijs/groen/kots.
 
... knapt uit je voegen als je een hele week Schijt Aan Sonja hebt gehad. Mevrouw perfect body daarentegen doet ‘af en toe een yogaklasje’ en past alsnog in maatje XS.
 
... ziet er in een wit topje met simpele spijkerbroek echt niet uit wanneer Doutzen Kroes hetzelfde doet.
 
... krijgt nooit korting als je een paar keer met je wimpers knippert.
 
... krijgt nog geen drie likes als je vertelt dat je een nieuwe baan hebt, maar bij de profielfoto van Little Miss Perfect staat de teller binnen vijf minuten op 154.
 
... krijgt altijd de vraag of je ziek bent als je een dag je make-up bent vergeten.
 
... moet nog steeds je id-kaart laten zien als je de kroeg binnen wilt komen.
 
... hebt nog nooit in je leven een #nomakeup #nofilter foto online geknald. Hallo, je moet ooit nog aan een baan komen?
 

... staat rustig een halfuur wortel te schieten als je een drankje wilt bestellen, terwijl je knappe vriendin er nog drie shots gratis bij krijgt.
 
... hebt na het opstaan echt minimaal een halfuur nodig om op te stappen. En je weet dat je vriendin echt woke up like that.  
 
... zit na een dag op kantoor onder de pindakaas, penstrepen en aangekoekte mascarakorrels in je ogen.
 
... hoeft nooit de mannen van je af te slaan. Als je dat deed, blijft er helemaal niemand over.

... hebt genoeg sores om altijd onderwerp van alle grapjes te zijn, terwijl je knappe vriendin alle complimentjes mag ontvangen.

... hebt het écht nodig om in elke spiegel of welk willekeurig reflecterend voorwerp dan ook te kijken, omdat er altijd wel iets scheef/mis/los zit.

... ziet er op jullie vriendinnengroepsfoto uit alsof je een groep Victoria Secret-modellen photobombt. Hoort zij er ook bij?

... schranst binnen een minuut het broodmandje leeg in die Griekse toko, terwijl je vriendin parmantig aan haar cocktail nipt en sensueel haar olijf naar binnen schuift.

... hebt één pose waarbij je zeker weet dat je er redelijk acceptabel uitziet in plaats van de driehonderd goddelijke hoeken die Miss Universe a.k.a. je vriendin kan gebruiken.

En, herkenbaar much?