7 manieren om je kleding her te gebruiken

Mode & trends door Fleur
Soms ben je even helemaal klaar met je garderobe. Niks is leuk en alles lijkt onbruikbaar. Gelukkig kun je een aantal kledingstukken makkelijk hergebruiken, waarna je er weer très stijlvol bijloopt. Hoe? Watch it. 7 keer.

Als je je kast opentrekt, moet je af en toe moeite doen niet in janken uit te barsten. Ja, je moet blij zijn dat je kleding hebt, maar come on, soms is gewoon álles wat in je kast hangt stoffig of niet origineel genoeg. Gelukkig is er een aantal items wat je supergoed kunt hergebruiken. Het mooiste? Het kost niets en je hebt er geen naald en draad voor nodig. Kijk & leer!


T-shirt wordt jurk
Heb je nog een T-shirt in de kast liggen waar je niet veel mee kunt? Gooi hem niet weg, maar: dress up! Je kunt van dat vod namelijk makkelijk een jurkje maken, en dit op wel drie verschillende manieren. Je kunt dit overigens ook doen met een shirt of hemd wat lange mouwen heeft.
 
Shirt wordt rok
Als je nog op zoek bent naar een leuk rokje, ren dan niet meteen de eerste de beste H&M in. Dikke kans dat er al eentje in je kast ligt, zij het nog in andere vorm. Hè? Ja. Van bovenkleding kun je pri-ma een rokje in elkaar flansen. Tanktops, shirts, longsleeves: binnen een handomdraai hangen ze stijlvol aan je kont.
 
Grote sjaal wordt rok, jurk en vest
Hij ligt in je la met accessoires, maar je kunt ‘m net zo goed kwijt op je stapel gewone kleding: de sjaal. Je kunt er namelijk meer mee dan ‘m om je nek knopen. Zo doet-ie ook uitstekend dienst als vest. En als jurkje. En als rokje. En… Nou ja, nooit meer wegdoen, dus.
 
Sjaal wordt tas
Ben je je good old black bag he-le-maal zat, dan kun je gewoon een nieuwe uit je kast halen. Men neme een sjaaltje, knoopt dit een paar keer stevig en voilà: je bent good to go.
 
Sjaaltje wordt tasopleuker
Zo nu en dan ben je toe aan iets anders. Die ene tas bijvoorbeeld, is normaal je lievelings, maar nu vind je ‘m saai. Om daarom alleen een nieuwe te kopen… Nee. Pimp ‘m eens met een sjaaltje, wat je in een mooie vorm om je hengels knoopt. Als je dit goed doet, kan het een wereld van verschil maken.
 
Bandana wordt armband
In de zomer zit-ie lekker boho-chic om je hoofd, maar als er minder warme tijden aanbreken, hoef je de bandana echt niet ergens achter in je kast te gooien. Je kunt ‘m namelijk prima als armband om je pols knopen!
 
Panty wordt croptop
De meesten dragen ze niet al te vaak en dus liggen ze bij veel dames maar te verstoffen: panty’s. Gelukkig kun je er meer mee dan ze om je benen hijsen. Wat dacht je er bijvoorbeeld van er eentje om te toveren in een croptop? Het is goedkoop, het effect van de top is duidelijk en het kost je twee minuten werk.

Welk kledingstuk heb jij weleens nieuw leven ingeblazen?