Kwart mannen stuurt beste vriend valentijnskaartje

Lifestyle door Rosanne

Stiekem hopen alle dames dat er zaterdag een valentijnskaartje op de mat ligt. Maar niet elk kaartje komt van een geheime aanbidder blijkt uit recent onderzoek. Hij zou ook zomaar van je beste vriend of vriendin kunnen zijn.

Er worden op de dag van de liefde niet alleen kaartjes gestuurd naar partners maar ook naar vrienden en familie. Valentijn draait dus niet alleen om partnerrelaties. Niet  alleen vrouwen maar ook mannen zijn blijkbaar softies als het op Valentijnsdag aankomt.


Beste vriendin

Opvallend is dat ruim een kwart van de mannen een valentijnskaartje naar zijn beste vriend of vriendin stuurt! Dit blijkt uit een onderzoek van Hallmark Cards gehouden onder 8.000 mensen. Van de ondervraagden verrast 27% ook zijn paps of mams met een kaartje. Aaaahw, dit vinden wij stiekem heel erg lief!

Verrassen 

Als je nog geen kaartje hebt gescoord ben je geen vreemde eend in de bijt, want bijna 70% koopt zijn/haar valentijnskaart in de week voor Valentijnsdag. Dikke kans dat het kaartje dat voor jou bestemd is, nog niet eens is gekocht, want mannen versturen een valentijnskaart vaker last-minute dan vrouwen. Bovendien grijpt meer dan de helft van de ondervraagden (53%) Valentijnsdag aan om zijn/haar valentijn te verrassen met een wenskaart.

Cadeaus 

Goed nieuws voor de ouderwetse romantici onder ons, want zelfs anno 2015 vinden veel mannen (22%) dat zij op het gebied van de romantiek het initiatief moeten nemen.

Verder geven geliefden elkaar graag een cadeau op Valentijnsdag. De traditionele bloemen (24%), parfums (23%), chocolade en snoep (19%) zijn nog steeds de meest gekozen cadeaus. Kortom, Valentijnsdag blijft een goed moment om je loved ones eens goed te verrassen...

Ga jij dit jaar een valentijnskaartje versturen?