Lifestyle / Media
Media

Filmtip: het romantische oorlogsdrama Suite Française


Voor een romantische film draai jij je hand niet om, maar al die romantische comedy’s ken je ondertussen wel. Vrouw ontmoet man, man kwetst haar, komen ze nog bij elkaar? Toe aan iets meer diepgang? Ga dan naar Suite Française
 
De Tweede Wereldoorlog is nog steeds een inspiratiebron voor veel films en boeken. De vele persoonlijke verhalen van mensen die in die tijd moesten onderduiken (denk aan bijvoorbeeld Anne Frank) of gedwongen werden mee te vechten, raken nog altijd. Maar naast oorlog, dood, haat en angst is er soms in tijden van oorlog ook nog plek voor liefde en romantiek. In dit geval specifiek in Frankrijk, in 1940. 
 

Synopsis
Terwijl Lucile Angellier (Michelle Williams) wacht op nieuws van haar man die krijgsgevangen is genomen, bereikt de oorlog het dorp waar ze met haar strenge schoonmoeder (Kristin Scott Thomas) woont. Niet alleen Parijzenaren trekken het platteland in, ook een regiment Duitsers eist onderdak op. Lucile probeert Bruno von Falk (Matthias Schoenaerts), de knappe en verfijnde officier die bij hen in huis trekt, eerst te negeren. Langzaam maar zeker voelt ze zich echter steeds meer tot hem aangetrokken en raakt ze betrokken bij de tragische gevolgen van de oorlog.
 
Suite Française is gebaseerd op de gelijknamige roman van Irène Némirovsky, waarvan het handgeschreven manuscript pas 56 jaar nadat Irène werd afgevoerd naar Auschwitz, werd ontdekt door haar dochters en alsnog werd uitgegeven.
 

Releasedatum
Wil je meer te weten komen over hoe het leven in de Tweede Wereldoorlog was in Parijs en ben je daarnaast niet vies van een vleugje romantiek? Dan is Suite Française de perfecte film voor jou. Bekijk hieronder de trailer. De film draait vanaf donderdag 26 maart in de Nederlandse bioscopen.
 

 
Ga jij 'm zien?