7 eigenschappen die je van mannen kan leren

Lifestyle door Marleen_S
Mannen zijn leiders en komen voor zichzelf op. Wij vrouwen daarentegen kunnen soms nogal zachtgekookte eieren zijn. Ook al zijn wij het die de kinderen in deze wereld baren, mannen hebben ook zo hun goede eigenschappen.

 
“Wat je van beren leren kan, van slimme beren…” Oh nee, het zijn de mannen waar we nog het nodige van kunnen leren en dan met name van hun eigenschappen. Watch and learn baby!
 
Leider zijn
In een team werken, is voor de meeste carrièretijgers onder ons geen enkel probleem. Maar leiding voeren over een groep collega’s? Help! Wat als ze je niet aardig vinden, over je gaan roddelen of erger, je niet serieus nemen? Man, wat kunnen we ons sappel maken. Liever volgen we gewoon andermans bevelen op. Hartstikke zonde, want kijk nou eens naar de man. Hij pakt gelijk het voortouw, komt misschien wat bazig over in het begin, maar het is gelijk duidelijk dat hij de leiding heeft. Puur door zijn standvastige houding. Ook al voel je je misschien geen leider, bluf jezelf er doorheen. Nog zo’n eigenschap waar mannen de beste in zijn. Binnen de kortste keren ga je in jezelf geloven en heb je er vertrouwen in dat je het kan.


 
Denken in oplossingen
O, wat is het soms heerlijk om de dramaqueen uit te hangen! Alleen jammer dat je er geen stap verder mee komt door telkens in huilen uit te barsten bij het kleinste dingetje. Wij zien beren op weg, mannen bedenken hoe ze die beren kunnen omzeilen. Je bent misschien snel geneigd bij de pakken neer te zitten en dat mag ook wel in sommige gevallen, maar niet voor lang. Als je gaat zwelgen in zelfmedelijden bedenk dan: wat zou een man doen in deze situatie? En probeer dat ook eens echt te doen.
 
Niet druk maken
Je kunt je al druk maken om het feit dat je volgend halfjaar weer een afspraak hebt bij je creepy tandarts. Of dat je je project niet op tijd afkrijgt. Wat helpt – en je je lover vast al vaak hebt horen zeggen – is je het allerergste scenario in te beelden. Serieus, wat is het ergste wat er kan gebeuren? Op deze manier relativeer je het probleem en voel je je al stukken rustiger. Een trucje dat mannen soms iets te goed onder de knie hebben (een vuile boxershort is gewoon vies, RUIM OP!), maar wel een handigheid om je stress flink te verminderen. Just relax a little.


 
Goed kunnen discussiëren
Waarom je nooit een argument van hem lijkt te kunnen winnen? Omdat hij eerst goed nadenkt voordat hij iets zegt. Vrouwen kunnen nogal, eh, lekker spuien. Wat er in ons opkomt, moeten we gelijk zeggen. Daarbij komen er ook vaak emoties de hoek om kijken. Stel je hebt een functioneringsgesprek en je voelt de tranen opkomen, omdat je kritiek krijgt en in een hoekje wordt geduwd. We stellen ons dan al gauw kwetsbaar op. Op zich niks mis mee, maar soms is het ook juist goed om hard te zijn. Te laten zien wat voor powervrouw je bent. Ga de discussie dus niet uit de weg, omdat je bij voorbaat al bang bent ‘m te verliezen. Haal diep adem, denk rustig na en zeg wat je dwars zit en wat je van de situatie vindt. Je zult zien, zelfs de grootste vriendinnenruzie heb je zo opgelost.

 
Opkomen voor jezelf

Over ruzies gesproken, die voorkomen we liever dan dat we 'm opzoeken. Wat er gebeurt, is dat de situatie nog weken voortkabbelt, je er continu in je hoofd mee bezig bent en je niet lekker in je vel zit. Mannen zijn direct en heel erg duidelijk. Tegenover ons doet dat soms pijn (dus ik ben écht dik in deze broek?!), maar in een ruzietje met je vriendin over dat zij je altijd laat zitten, kan het juist heel goed zijn reteduidelijk je punt te maken. Je komt daardoor niet alleen sterk over, je laat je ook niet zomaar kennen. Zeker als je ergens onterecht van wordt beschuldigt of je collega’s stiekem misbruik van je maken. Kom voor jezelf op en stand out! Wedden dat ze je daarna niet meer lastigvallen?
 


Geen angst

Pis je al in je broek van angst als je een vriendin moet confronteren na een ruzie? Of als je je collega moet vertellen dat je vindt dat ze haar werk niet goed doet, waardoor jij niet verder kan? Of vind je het al spanend als je iets helemaal alleen moet doen, zonder hulp? Mannen lijken geen angst te kennen. Ze weten zich aardig groot te houden. Dat heb je niet een, twee, drie onder de knie, maar je kunt er ook eerlijk voor uitkomen. Als je zegt dat je iets eng vindt, voel je je vaak opgelucht waardoor je ontspannen bent en een situatie minder eng lijkt dan ‘ie is. Een situatie van tevoren voorbereiden, zoals een ruzie uitpraten, kan ook goed helpen in sommige situaties. Je wordt er zelfverzekerder door.
 
Zelfverzekerd zijn
Mannen kunnen hun emoties heel goed uitschakelen. Wij vrouwen kunnen daarentegen soms iets te gevoelig reageren. We zijn onzeker over van alles en nog wat. Nergens voor nodig! Mannen werpen een blik in de spiegel en kijken er daarna gewoon niet meer naar. Take it or leave it. Inderdaad, wat boeit het ook gelijk wat mensen van je vinden? Als jij je haar kort wil knippen en zuurstokroze wil verven, doe je dat toch gewoon? En als jij vindt dat jij promotie verdient, waarom er niet gewoon zonder omweg naar vragen? Hoe vaker je tegen jezelf zegt dat je iets wél kan en dat je helemaal goed bent zoals je bent, hoe sneller je hierin begint te geloven en je er ook zo naar gaat gedragen. En met een flinke dosis zelfvertrouwen kom je nu eenmaal verder in het leven. Muurbloempjes blijven altijd onzichtbaar als ze nooit eens durven op te vallen.  

Wat kun jij nog van mannen leren?