Waarom je nooit huisvrouw van het jaar zal worden

Wonen door Maresa

Het is eindelijk ‘later als je groot bent’, maar dat huishouden… nee, dat werkt voor jou echt voor geen meter. Je kunt je dan ook uitstekend vinden in de 10 redenen waarom je nooit huisvrouw van het jaar zal worden.

 
1. Schuursponsjes en andere ellende
Je hebt een prachtig roestvrijstalen oppervlak en je besluit het goed te gaan poetsen. Met een schuursponsje, want dan krijg je alle vlekken er goed uit. Ja, toch? Waar al die lelijke krassen opeens vandaan komen is je een raadsel…


 
2. De wc

Met je vingers knijp je je neus dicht, je piekt door een spleetje naar de wc, en dan wapper je een paar keer met de toiletborstel over de binnenkant van de toiletpot. Daarna trek je snel door en gooi je een ongemeten hoeveelheid bleek door de wc. Poeh, wat een smerig klusje.

3. Routine

Gordijnen moet je elk jaar een keer wassen. Toch? Of elke vijf jaar? Je rookt tenslotte niet in huis, en eh… nou, na vijf jaar ben je misschien wel uitgekeken op je gordijnen en koop je nieuwe. Dat het wassen van je gordijnen eigenlijk een paar keer per jaar moet lijkt je schromelijk overdreven… net als elke week je beddengoed verschonen en je ondergoed strijken. Je ramen lappen doe je als je er niet meer doorheen kunt kijken. Zo heb je tenminste eer van je werk!

4. Afwassen (1)

Als het even kan koop je alle glazen, borden en ander serviesgoed ‘vaatwasserproof’. Geen rimpelhandjes voor jou! Jij raakt geen afwasborstel of theedoek aan. Voorspoelen? Daar is de voorspoelstand voor. En als niet alles droog uit de vaatwasser komt, laat je het gewoon een paar uur langer staan. Of een dag. Waarom zou je een vaatwasser überhaupt uitruimen? Je pakt gewoon net zo lang alle schone spullen tot hij leeg is en je ‘em weer vol kunt gooien.5. Afwassen (2)

Nu we het er toch over hebben… hartstikke handig, zo’n vaatwasser, maar je komt er opeens achter dat je vergeten bent om vaatwastabletten te kopen. Nou ja, geen probleem. Je hebt namelijk nog afwasmiddel staan. Dat kan er toch ook best in? Het is tenslotte beide bedoeld om de vaat schoon te maken. Opgelost! Zeg, wat is dat voor schuim dat naar buiten komt? En waarom verspreidt het zich door de hele keuken?

6. Lifehacks

Als het even kan, gebruik je zogenaamde lifehacks om het leven in de keuken wat makkelijker te maken (zoals deze of deze). Je zou ze eigenlijk moeten onthouden of op een briefje moeten schrijven, maar daar ben je net niet georganiseerd genoeg voor… En eh, hoezo is een cakemix waar je alleen water aan toevoegt geen echte cake? Hij smaakt net zo zelfgebakken!
 
7. Opruimen (1)
Een opgeruimd huis geeft een opgeruimde geest. Maar jij functioneert natuurlijk prima op rommel. Het is eigenlijk niet eens rommel, want je weet precies waar je tablet ligt. En je telefoonoplader. Meestal dan. Trouwens, ook je chocola weet je nog prima te vinden, en de koelkast. Wat is nu precies het probleem?


 
8. Opruimen (2)

Je hebt het eindelijk in je bol gekregen en alles – maar dan ook echt álles – is schoon en netjes. Zo houd je het altijd, neem je jezelf voor. Niet meer schoonmaken en opruimen, maar bijhouden. Dat lukt je toch zeker? Nou goed, niet als je moe bent, maar die afwas komt morgen wel. Trouwens, je hoeft niet élke avond je kleren netjes op te vouwen of in de wasmand te doen. Er mag best een beetje gelééfd worden. Eh, hoe komt het dat het opeens zo’n puinhoop is?

9. Thuisbezorgd

Zelf koken is natuurlijk fantastisch, maar waarom zou je de moeite doen als iemand anders het betaalbaar voor je doet? De pizzaboer is er heel goed in, dat weet je uit ervaring. Trouwens, ook de sushitent kan er wat van. Nu je erover nadenkt ken je de meeste thuisbezorgers bij naam… eh, maar zo vaak bestel je niet. Toch?

10. Schoonmaak gevraagd (m/v)

Het is je ultieme droom: iemand in dienst nemen om voor jou het huishouden te doen. Zoals een spreuk op één van je koelkastmagneten al zegt: ‘Van het huishouden doen zul je niet doodgaan, maar waarom zou je het risico nemen?’ En daarom heb je er iemand in dienst zodra je het kunt betalen…
 
Herken jij jezelf hierin?