Lisanne: 'Huismoeder zijn, dat is mijn enige ambitie'

Kinderwens door Shiri


Een fijne relatie? Check! Beeldige koters om op te eten? Check! Klinkt goed, nietwaar? Maar stoppen met werken? Dat doen veel moeders niet. Lisanne wel: “Als ik een kindje in m’n armen heb stop ik voor altijd met werken.”

Wanneer je denkt aan de ‘traditionele huisvrouw’, kunnen je gedachten al snel uitgaan naar de vuile was die tot aan je oren reikt, de vaat die nog gedaan moet worden, de volledige opvoeding van de kinderen op je nemen, de sterren van de hemel koken en intussen een begeerlijke huisvrouw zijn - mét onberispelijke haar en nagels.

Voor velen is het moederschap, geen reden om te stoppen met werken. Voor Lisanne (27) ligt dit anders, sterker nog: het allerliefste zou ze minstens vier kinderen op de wereld zetten, een man hebben om van te houden en nooit meer werken. “Ik heb mezelf altijd als moeder gezien en zou niet anders willen, dan voor mijn man en kinderen zorgen.”

 

 


Comeback van de traditionele huisvrouw
“Zolang als dat ik me kan herinneren, speelde ik vader en moedertje. Voor mij was het was een manier om te oefenen hoe ik het later zou willen doen. Ik heb altijd al geweten, dat ik bestemd ben om mijn eigen gezinnetje te hebben. Ik ben altijd gek geweest op kinderen. Een man en kinderen om voor te zorgen, voor hen te koken, te schoonmaken en te wassen. Ik vind het geweldig.”

Huismoeder in wording
Het liep voor Lisanne allemaal anders dan ze in eerste instantie hoopte. “Sinds mijn puberteit had ik een vaste en serieuze relatie. Voor ons beiden stond het vast dat we samen een gezin zouden stichten en ik een traditionele huisvrouw zou zijn. Ik was al een echte huismoeder in wording; ik kookte elke avond, maakte (zijn) het huis schoon en lag bijna iedere dag met een sexy negligé in bed. Studeren was niet aan mij besteed, moeder en huisvrouw zijn was en is mijn enige ambitie. Ik wilde het liefst gewoon meteen kinderen krijgen na mijn middelbare schoolperiode. Mijn toenmalige vriend wilde er even mee wachten, dus ik wachtte geduldig af tot hij er klaar voor was.” Maar stilzitten deed Lisanne niet: “Ik was nog niet bewust bezig met zwanger worden, maar ik bereidde me wel hierop voor. Ik verslond alle boeken die ik kon vinden en zag mezelf als een beginnend huismoeder-expert. Ook moest ik altijd kwijlen tijdens mijn wekelijkse bezoekjes aan de Prenatal. Ik wist precies hoe ik het wilde doen. Weliswaar was ik nog niet in verwachting, maar ik kon het niet laten om alvast wat babykleding aan te schaffen.”

Huisvrouw zonder kinderen
“Na een paar jaar aandringen, besloot mijn toenmalige vriend dat hij eindelijk ook klaar was voor het stichten van een gezin. Blijer had je me destijds niet kunnen maken, dit was hetgene waar ik zo naar toe had geleefd. We hadden alles, een leuke woning, onze kat, hij had een mooie baan. Alles was er, behalve een kindje. We waren het al anderhalf jaar hard aan het proberen, zonder resultaat. We waren jong, fit en gezond. Misschien was ik te gefixeerd met het stichten van een gezin. Ik hoopte dat het zou gebeuren als ik het niet zou verwachten.”

 

 

 

 


Zwaar weer
“Dat mijn meeste vriendinnen in mijn omgeving in verwachting raakten, hielp ook niet bepaald mee. Ze wilden het lang nog niet zo graag als ik. Dat was lastig om te verkroppen. Ik kon woedend worden, als mijn vriendinnen rookten tijdens hun zwangerschap. Ik vond het ronduit ondankbaar en onverantwoordelijk. Mijn relatie kwam onder druk te staan. Ik was hier erg mee bezig en ik denk dat mijn toenmalige vriend er geen geduld meer voor had. Na jarenlang samen te zijn geweest, besloten we er een punt achter te zetten. Ik weet niet of het hebben van kinderen een verschil zou hebben gemaakt, misschien dat als we een gezin en kinderen hadden het wel stand zou hebben gehouden?"

Opnieuw beginnen
“Mijn ambities zijn onveranderd gebleven: nog steeds wil ik minstens vier kinderen grootbrengen, getrouwd zijn met een leuke man en huisvrouw zijn. Het was alleen wel jammer en pittig, dat ik eigenlijk van vooraf aan weer helemaal opnieuw moest beginnen. Ik heb geen vaste woning, geen baan, maar inmiddels wel een nieuwe vriend!” Lisanne straalt zichtbaar: “Ik ben helemaal verliefd. Hij weet dat ik snel wil samenwonen en een sterke kinderwens heb. Ik probeer de beste vriendin en “huisvrouw” voor hem te zijn, die hij ooit heeft gehad. Het voelt goed. Ik sluit het snel krijgen van kinderen, dan ook niet uit. En als ik dan eindelijk een kindje in m’n armen heb, ga ik nooit meer werken.”

 

 

 

 

Lees ook onze andere real life-verhalen.

 

 

 
Wil je ook je verhaal aan (de leZeressen van) Ze.nl vertellen? Stuur dan een mailtje naar redactie@ze.nl o.v.v. real life verhaal.