Lifestyle
Lifestyle

De keuzestress van twentysomething girls


Als twenty something kan het leven net zo enerverend zijn, als dat het soms lastig is. Er zijn ook zoveel mogelijkheden dat je hoofd er weleens van gaat draaien. Er zijn zelfs nog meer uitkomsten dan dat er mogelijkheden zijn.

Het is leuk om in de twintig te zijn, je mag namelijk keihard op je bek gaan. Fouten maken mag, je moet immers nog een boel leren. Vragen als: “Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik?” kunnen komen bovendrijven. Deze vragen zijn een onderdeel van je drijfveren en bepalen voor een groot deel tevens je keuzes. En welke mogelijkheden zijn er dan allemaal? We sommen ze even voor je op!


Afgestudeerd zijn, een carrière uitstippelen, een wereldreis maken, werken tot in de nachtelijke uurtjes, tot over je oren verliefd worden op de juiste persoon (of juist helemaal niet), vreselijk gelukkig zijn, vrijwilligerswerk doen, daten (met brokkepiloten), onafhankelijk en zelfredzaam zijn, een grote mensen baan, grote mensen relaties, kinderen krijgen, samenwonen, trouwen, of uit elkaar gaan, levenservaring opdoen, innerlijke rust vinden, nachten doorhalen, werken met een kater, de maatschappelijke ladder beklimmen, op de top van je leven zijn, in bloei staan, passie, alles kunnen eten waar je zin in hebt, backpacken in India en een proberen om geen Delhi-belly te krijgen, de keuze te maken om eindelijk gelukkig te zijn over je lichaam, scharrelen met foute knapen, een aanzoek krijgen, promoveren, korte metten met het verleden maken, ontbijten met koude pizza, promotie op het werk, ondernemen en eindelijk het lef hebben om voor jezelf beginnen, verder filosoferen over het leven, dronken zijn, een blauwtje lopen, couchsurfen, vertrouwen op dat het goedkomt en er het beste van maken. Zoveel keuzes en zoveel paden om te bewandelen...


Eigenlijk weten we heus wel dat we niet áltijd álle onderdelen in ons leven krampachtig kunnen plannen. Het leven is één en al in beweging en vloeit van de ene gebeurtenis naar de ander. En dat maakt het juist zo spannend en soms ietwat onvoorspelbaar. Als we je dan ook iets mogen meegeven en ook iets hebben geleerd, dan is het wel dat je van het moment moet genieten en niet alles tot in de puntjes kan plannen. “Life just happens” oftewel: “Life is what happens to you, while you're busy making other plans.”

Welke keuzes maak jij als twintiger?