De beste plekken om even helemaal tot rust te komen

Reizen door Redactie Ze.nl

Een jaar lang heb je keihard geknald op de werkvloer en stiekem wil je er gewoon heel, héél even tussenuit. Hoogste tijd om je zuurverdiende centen over de balk te smijten en een vakantie te boeken. Bij Eliza was here! 
 
Geen vakantie waar je door de toeristen het land niet meer ziet of om vier uur ’s nachts het gebrul van toeterlamme jongeren moet aanhoren, maar een vakantie waar je écht even tot rust komt. Daar was je immers mega aan toe. Waar je wezen moet? Bij Eliza was here. Dé reisorganisatie met fijne accommodaties die kleinschalig zijn en ver van het massatoerisme liggen. Wij selecteerden drie toffe bestemmingen. 
 
1. Volidiera Guesthouse, Kefalonia
Nog geen dertig was Savvas, en hij had het al helemaal voor elkaar. Een leuk huis middenin Athene, een snelle auto, goede baan, maar toch ontbrak hem iets. Na een korte vakantie in eigen land wist hij het zeker: hij wilde een guesthouse oprichten waar gasten het gevoel van thuis optimaal ervaren. En zo geschiedde. De zes kamers zijn luxe en met liefde ingericht, modern maar met behoud van de traditionele stijl van het eiland. O, en je hebt uitzicht op honderden olijfbomen. Pinky promise dat jij hier de rust zelve wordt. 

 
2. Birds bay, Lesbos
Niet voor niets wordt het appartement Birds Bay genoemd. Van kleine uiltjes tot Spaanse musjes; hier spot je de tofste vogels. En heus: je hoeft geen bird lover te zijn om het hier naar je zin te hebben. De huisjes liggen allemaal op een helling, die langzaam afloopt naar een helderblauwe baai. Perfect om even lekker uit te waaien. Zowel het strand als het zwembad liggen binnen handbereik, dus ook een frisse duik is zo gemaakt. En uiteraard: slapen doe je met een ruisende zee op de achtergrond en jouw ontbijtje verorberen doe je met uitzicht op dit fraaie baaitje. Over tot rust komen gesproken! 


3. Aresti Villas, Zakynthos
Nog meer genieten met een hoofdletter G: Aresti Villas in Zakynthos. Wat je daar aantreft? Prachtige villa’s met fleurige tuintjes én een privézwembad. Dacht je dat de villa van buiten een droom was? Van binnen is-ie ook zeer appetijtelijk. Het interieur is perfect om in Griekse sferen te komen. Mocht je dat nog niet zijn. Daarnaast wordt alles elke dag schoongemaakt. Dus óók jouw bed. Na een dag vol activiteiten of juist een lekker luierdagje aan het zwembad, kruip jij tussen de verse, krakende lakens. 

 
Eliza was here
Wil jij ook graag het échte Griekenland leren kennen en in een kleinschalige accommodatie verblijven met prachtig uitzicht, ver weg van het massatoerisme? Eliza biedt verschillende prachtige locaties aan. Bovendien krijg je er je gehele vakantie een huurauto bij. Happy holiday!