12 dingen waar je eigenlijk te groot voor wordt

Lifestyle door Mariëlle
“Noo, ik wil nog niet naar bed na Sesamstraat!” Meid, dat hoeft ook niet als je 27 bent. Misschien wordt het eens tijd om Sesamstraat in de wisselen voor het 8 uur journaal. Of toch niet, sommige dingen zijn te leuk om te laten.
 
Of het nu Sesamstraat is, het kanen van Olvarit, of de kinderstemmetjes die je opzet, omdat je denkt dat je daarmee overtuigingskracht kunt bijzetten, iedereen heeft wel een guilty pleasure. Voor sommige guilty pleasures ben je inmiddels eigenlijk al te groot, maar stiekem blijf je eraan geloven. Als niemand het ziet.


1. De Speeltuin. Ja, doe maar net alsof je dronken bent en verschuil je daar vooral achter. Maar eigenlijk raak je maar niet uitgekeken op de schommel en de wip.
 
2. De Sims. Nachtenlang achter de computer de Bob de Bouwer van de Sims uithangen. Die spellen worden alleen maar realistischer en leuker. Het einde is nog lang niet in zicht. Joepie!
 
3. Voor je neefje naar de Efteling? Die vindt al die attracties toch hartstikke eng? Geef maar toe, jij vindt dit zelf nog veel te leuk.

4. Olvarit. Het beste recept tegen een kater. Maar ook een vreselijk lekker papje, wat vooral niet teveel energie kost om het weg te werken. Hap, slik, weg.

5. Danoontjes, nog zo ééntje. Zie ‘Olvarit’.6. Shin Chan mag dan wel bedoeld zijn voor kinderen, deze tekenfilm is echt fantastisch! En daarbij: heel veel kinderzenders hebben hem al van de buis gegooid, omdat hij nét iets te volwassen grappen maakt.
 
7. Nog steeds zoek je herhalingen van Villa Achterwerk op. Dit is nog eens een staaltje jeugdsentiment van de bovenste plank. Ook best getolereerd voor te grote kinderen. Er is namelijk een behoorlijk portie volwassen grappen in verwerkt.

8. Kinderstemmetjes opzetten om je zin door te drijven. Echt. Not. Done. Maar zo lang je het voor jezelf houdt en er niemand mee lastigvalt moet je het lekker zelf weten als jij daar gelukkig van wordt.

9. Playbacken in de spiegel. Hoewel het niet wordt beperkt tot de spiegel. In de auto, op de bar van de discotheek, elke gelegenheid grijp je eigenlijk aan om jouw Henny Huisman-taferelen in de strijd te gooien.
 
10. Happy Meal. It’s the best! Zéler voor grote kinderen. Iedeaal dat je het kan aanvullen met euroknallers. Want zo'n Happy Meal, daar heeft toch niemand genoeg aan?

Oké, biecht maar op: wat is jouw guilty pleasure waar je eigenlijk te groot voor bent?