Waarom er in elke party animal een huismus schuilt

Lifestyle door Mariëlle

No way dat ze er ooit openlijk voor uitkomen, maar de die-hard party animal heeft ook zo z’n huis-musdagen. Iets met balans, yin yang, feng shui en zulks. In hun uppie met de gordijnen dicht, zodat niemand het hoeft te zien.

7 dagen per week, 52 weken per jaar feesten, daar is nog nooit iemand oud mee geworden. Zelfs de hardnekkigste party animal wordt daar niet gelukkig van. Maar van zo’n zelfde dosis maar dan in bankhangen ook niet. Een balans is belangrijk in dit opzicht.


1. Van al die wallen onder je wallen onder je wallen word je niet knapper. Wanneer je wallen zakjes beginnen te vormen ter hoogte van je mondhoeken weet je dat het bedtijd is. Tijd om even op je bank te kruipen met dat wollen dekentje dat je oma vroeger voor je  heeft gebreid. Je wilt er bij het volgende feest natuurlijk weer alles uit de kast halen wat erin zit, en daarvoor heb je energie nodig die je precies nu aan het opsparen bent.

2. Feestjes zijn goed om de sleur uit je leven te halen. Het moet niet andersom zijn: dat je even niet feest om sleur in je leven te creëren. Dan lijkt het leven ineens heel saai.

3. Het is niet meer bijzonder. Als het goed is zorgen feestjes voor de pieken in je leven. Als je alleen maar piekt heb je eigenlijk geen pieken meer. Hoogtepunten worden minder als hoogtepunten ervaren en dalen lijken dieper.

4. Wanneer is anders het moment dat je je party kleding wast? Huispak aan en vullen die wastrommel! Of shop even wat bij vanuit je luie bankie die zo lekker zit.


5. Je loopt achter met je Netflix. Die schade inhalen kost je minimaal net zoveel tijd als al dat gefeest. Want als je niet opschiet is het nieuwe seizoen alweer uit. Dat moet je voor zijn, want je hebt ook nog tijd nodig om er naartoe te leven.

6. Een zak chips, cola, kat op schoot, vriend onder je hoofd. Niks meer aan doen.

7. Literatuur snuiven. Je wilt niet achterblijven. Je moet natuurlijk wel iets te bespreken hebben op die party. De ochtend beginnen met een bakkie en een krantje is zo verkeerd nog niet. Boekje in de trein, een magazine in de pauze en je bent weer helemaal up-to-date met je leesvoer.

8. Denk je je eens in: je bent altijd aan het feesten, hoe zou je dan ruiken?

9. Hoe zou je huid eruit zien als je van de ene party letterlijk in de andere rolt en altijd maar doorgaan?

10. En waar moet je de tijd vandaan halen om Ze.nl te checken?

Wat doe jij altijd op een vrije avond?