Kleren die écht niet meer kunnen anno 2015

Mode & trends door Mariëlle
Niet dat we ook maar iemand voor het hoofd willen stoten. Als je weet wat écht niet meer kan ben je al een heel eind in de juiste richting en is de kans dat je voor schut loopt aanzienlijk kleiner. Iets met zelfbescherming.

Soms zit je zo vastgeroest in je gewoontes dat je niet eens ziet dat sommige dingen die je draag echt niet meer kunnen. Soms moet je simpelweg erop gewezen worden.


1. Bergschoenen

De naam zegt het al: BERGschoenen, zijn gemaakt voor in de BERGEN. Ben je niet in de bergen? Schud ze dan linea recta van je lijf. Zo simpel kan het zijn: luister of de naam al iets zegt over de toepassing ervan.

2. Regenlaarzen

Zie punt 1: soms zegt de naam al of het van toepassing in op de situatie. Regenlaarzen gebruik je in de regen. Regent het niet, dan is het nergens voor nodig om die lelijke, stinkende zweetopwekkers te dragen.

3. Afritsbroeken

Ik wil ook zo’n broek met van die zakken aan mijn zij! Ja ze zijn superhandig tijdens weersovergangen als je niet weet of het nou wel of geen kortebroekenweer is. Net zo handig als wanneer je op vakantie de bergen in fietst waar het steeds kouder wordt. Maar doe het niet! Je zult het jezelf nooit vergeven als je op die vakantie vrolijk wordt gekiekt door een mede-vakantieganger die de foto, zonder jou om toestemming te vragen, op social media knikkert.


4. Uggs

Pas als je Uggs als pantoffels gebruikt worden ze gelegaliseerd. En als je onder de leeftijd van 5 komt. Hoe lekker ze ook lopen, ze kunnen echt niet meer. We hebben ons al ruim tien jaar op deze zachte watjes mogen voorbewegen. Net zoals bij alles komt er aan alle leuke dingen een einde.

5. Crocs

Crocs mogen nooit! Lees mee: N.O.O.I.T.

6. Polo’s

Of er nou een gigantisch Ralph Lauren logo op staat waarvan je hoopt dat het doet lijken alsof je omkomt in het geld… Polo’s krijgen al snel de stoffige uitstraling van een seksloze moeke.

7. Broek in je laarzen

Ga je paardrijden? Nee? Precies dat! Dan heb je welgeteld precies 0 redenen om je broek in je laarzen te proppen.


8. Witte leggings

We zullen het er allemaal over eens zijn dat witte leggings het prototype van ‘not done’ zijn. Witte leggings zijn het toppunt, maar mogen we daar ook even álle andere leggings aan toevoegen?

9. Beenwarmers

Zolang je niet aan jazzballet doet of geen balletvoorstelling hoeft te geven worden beenwarmers niet getolereerd. Zelfs niet als het freezing koud is. Daar zijn andere oplossingen op bedacht: zet de verwarming een standje hoger bijvoorbeeld.

10. Shirts met tekenfilmfiguurtjes

Als je ouder dan 10 bent en de basisschool hebt afgemaakt zijn shirts met tekenfilmfiguurtjes te vergelijken me Snoopy-ondergoed: niemand die daar opgewonden van wordt.


11. Fluoriserende kleren

Zo lang jouw bijnaam geen Barbie is zeggen we "nee".

12. Aussie

Strak, strak in m'n trainingspak, pak, kijk eens hoe ik hak, hak, lekker uit m'n dak tot in de vroege morgen strak, strak... Wat een prachttijd die tijd van kale gabbertje. Een tijd die ver in het verleden ligt en maar weinig fashionable hoogstandjes in onze herinnering achterliet. Met reden.

13. Fleecetruien

Heerlijk voor onder je ski-outfit. Maar zichtbaarder dan dat, daar kom je tegenwoordig niet ongeschonden mee weg. Dat is ondenkbaar.

Welk item kan voor jou echt niet meer?