Hoe vrouwen zich klaarmaken voor een avond uit

Vrije tijd door Anniek

Lekker een avondje uit met de meiden? Dan weet jij precies hoe het gaat: je spuit bussen haarlak leeg in je coupe, past twintig verschillende outfits en maakt 100 selfies met vriendinnen. In deze 15 dingen herkent elke vrouw zich!
 
1. Het is essentieel dat je doucht, inclusief scheren, epileren en elke andere vorm van haar weghalen
Je staat eerst een uur onder de douche om je haar te wassen en al je lichaamshaar te verwijderen. Je voelt je aantrekkelijk en vrouwelijk en dat is precies de vibe waar jij voor gaat!

2. Je bent ongeveer een uur bezig met je make-up

Een tijdrovend gedeelte van je avond! Je probeert juist vandaag die smokey eye te creëren, inclusief perfecte winged eyeliner. En juist vandaag is dat een dikke, vette fail! Pandaogen? Dan springen we maar weer even onder de douche!
 

 
3. Je appt de hele avond met vriendinnen 
Alle kleding moet op elkaar worden afgestemd zodat je niet per ongeluk met hetzelfde shirt aan in de kroeg loopt. Stel je voor zeg... 
 
4. Elk kledingstuk dat je bezit wordt uit de kast getrokken
Je houdt een passessie van drie uur, waarbij je shirtjes wisselt en de broeken en rokjes door de kamer vliegen. Gaan we voor een shirtje met blote schouders of toch voor een jurkje? Dilemma's!
 
5. Je switcht tien keer van schoenen
Is de outfit eenmaal compleet, dan moeten er natuurlijk bijpassende schoenen bij worden gezocht. Ga je voor sexy, maar oncomfortabele hakken of voor ietwat saaie, maar heerlijk zittende sneakers? 
 
6. Je probeert te wisselen van parfum
Met de nadruk op proberen. Het is namelijk onmogelijk om geur 1 uit te wissen met geur 2. Uit pure wanhoop spuit je uiteindelijk maar de halve fles parfum op, met als resultaat dat je een uur in de wind stinkt. Toch nog maar een keer douchen?
 

 
7. Je oefent je sexy blikken in de spiegel
'Als ik mijn wenkbrauw zo optrek en mijn hoofd iets kantel, zie ik er mysterieus uit'. Althans, dat hoop je. In werkelijkheid ziet het eruit alsof je op het punt staat om te niezen. Keep trying!
 
8. Je maakt een miljoen selfies
Eentje in de badkamer, want daar is goed licht. Oh, en zes bij het raam, zodat je peinzend naar buiten kunt kijken. En dan nog duizend selfies met je vriendinnen, want iedereen heeft natuurlijk haar best gedaan om er flawless uit te zien. Oh yeah, jullie zijn de selfie queens!
 
9. Je komt in de party mood met keiharde muziek
De top 40 knalt de hele avond door je speakers en je vriendinnen en jij zingen luidkeels mee. 
 

 
10. Je gaat indrinken
Je tikt met de hele groep twee flessen achterover zodat je in de stad goedkoper uit bent. Bovendien zorgt indrinken voor een heleboel hilarische momenten, zeker als je vriendinnen hebt die niet zo goed tegen alcohol kunnen. 
 
11. Je haalt gênante herinneringen op
"Weet je nog die ene keer?" Dit soort uitspraken hoor en roep jij de hele avond lang. Alle gênante dingen die jij en je vriendinnen ooit hebben gedaan passeren de revue. Bereid je dus voor op een trip down memory lane!
 
12. Je blijft maar herhalen hoe leuk de avond zal worden
Het maakt niet uit of je jezelf of je vriendinnen probeert te overtuigen: die avond wordt verdomme gewoon heel erg leuk. 
 
13. Je kijkt heel, heel, heel veel in de spiegel 
Bij elke kans die je krijgt sta je weer naar jezelf te staren. Je checkt je haar, make-up en kleding, want je weet maar nooit wie je tegen gaat komen. Dat je er aan het einde van de avond niet meer uitziet, maakt geen donder uit. Aan het begin van de avond ben je een ster! 
 

 
14. Je gaat thuis veel naar de wc gaan zodat je in de kroeg niet meer hoeft
Voorkomen is beter dan genezen! We weten allemaal hoe vervelend het is om altijd degene te zijn die direct het toilet opzoekt. Om vervolgens op de pot tot de ontdekking te komen dat je nét je favoriete nummer mist. Aaaargh!
 
15. Je pakt op het allerlaatste moment je spullen 
Waar zijn die fietslampjes en hoe ben je alweer je ID-kaart kwijt? En heb je überhaupt wel contant geld of moet je ook nog een stop maken bij de pinautomaat? Terwijl je vriendinnen al buiten staan te wachten, probeer jij binnen als een soort Sherlock Holmes je spullen bij elkaar te zoeken. Als je alles eindelijk in dat kleine tasje hebt weten te proppen, werp je nog één laatste blik in de spiegel en dan ben je eindelijk klaar om te gaan. Have fun!
 
Welke van deze dingen doe jij als jij je klaarmaakt?