Typisch: Dingen die wij vrouwen altijd doen

Lifestyle door Mariëlle
Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus. Yeah right. Daar geloven we dus geen snars van. Waar echter wel een kern van waarheid in zit, is dat wij vrouwen typische dingen uitvreten. En dáár begrijpt menig man weer niks van.

Of we nu samen naar het toilet gaan, zeuren over ons gewicht, honderdduizend keer die ene Disney-film kunnen kijken of snakken naar chocolade tijdens that time of the month. Mannen zullen nooit begrijpen dat we…

… inparkeren via de stoep. We gaan er keihard tegenin dat vrouwen niet zouden kunnen rijden (dat is ons goed recht), maar even eerlijk: ze hebben stiekem wel een klein beetje gelijk. Van nature matchen we niet zo lekker met auto’s. Wat wij dan weer als voordeel hebben is dat we wel slim en tactisch zijn. Zo parkeren we onze auto rustig via de stoep, precies in het parkeervak. Een stuk minder geklungel en niemand die ziet de we eigenlijk niet zo’n held zijn in inparkeren. Hé, dat is best slim toch?


… ons scheren met mannenscheermesjes. Er zijn natuurlijk ook scheermesjes speciaal voor vrouwen, maar alsnog stelen we ze steeds van vriendlief. Dat snappen mannen dus echt niet!

… de ene keer met geld smijten alsof het met bosjes op onze rug groeit en de andere keer bezuinigen op alles waarop we maar kunnen bezuinigen. We willen wel ruim leven, maar dat kan nou eenmaal niet constant. Dan moet je het geld toch érgens vandaan halen.

… kleren kopen die een maatje te klein zijn om ons te motiveren om af te vallen. Ja, dat doen we echt. Ja, jij ook.

… álles met onze vriendinnen bespreken. Ook hoe wij het tussen de lakens hebben. Mannen, ga daar niet over drammen, wén er gewoon aan. En trouwens: mannen doen dit ook. Die scheppen hartstikke op over hun seksleven. Hun seksleven met ons.


… een hele dag kunnen teren op een banaan en een enorme bak met groenten, om het weekend te compenseren.

… als we ongesteld zijn ons gewoon écht niet lekker voelen. Daar hebben we geen invloed op. Het is niet dat we ze dan spontaan willen pesten omdat we ongesteld zijn.

… het fijn vinden als zij ook gezond gaan leven als wij het ook doen. Dat is niet per se omdat we vinden dat die mannen nou zo ongezond leven. Het heeft vooral met onze eigen faalangst te maken. We zijn bang dat we het niet vol kunnen houden als zij allemaal lekkernijen voor onze ogen zitten weg te vreten. En daarom willen we zo graag dat ze ook met ons goede voornemen meedoen.

… €35,00 voor een mascara kunnen neertellen. Niet altijd. Maar soms willen we onszelf in de watten leggen. En dan mag er best een prijskaartje aan hangen. Hij zal echt nooit begrijpen wat nou het verschil is tussen een mascara van Lancôme en een mascara van de Hema. Al is die van de Hema ook prima.


… hem mee willen met shoppen. Hij loopt alleen maar te klagen. Maar als we thuiskomen met iets wat hem niet aanstaat krijgen we het ook wel te horen. Dus dan moet hij maar mee als hij zo nodig een mening wil hebben.

… beha’s kopen afschuwelijk vinden. We houden toch zo van winkelen? Ja, we houden ervan om leuke dingen te kopen. Dingen die écht iets toevoegen aan je leven en de investering waard zijn.

… veel kopen met het voornemen om het weer terug te brengen. Ten eerste snappen ze niet waarom we het kopen als we ons voornemen om het weer terug te brengen. Ten tweede snappen ze niet dat we het uiteindelijk toch huiden. Omdat we te lui zijn.

… zo heerlijk kunnen smullen van andermans leed. Dan komt toch die roddelkoningin in ons naar boven.

Welke punten zijn herkenbaar?