Facebooktypes die jij ook op je tijdlijn hebt

Media door Mariëlle
Oh nee, daar heb je de knobbeltenen van Truus weer graaiend in het witte strandzand. Haar jaloersmakende vakantiefoto’s vullen je Facebook timeline. Om over het galspuwen van Klaartje nog maar te zwijgen. Pfoe, al die Facebooktypes…

Waarom heb je ook al weer Facebook? Om het geklaag van anderen aan te horen? Ja, want zo iets het: de halve wereld gebruikt Facebook als Klaagmuur. Elke keer als je jouw Facebook-pagina opent om te zien wat er in de wereld gebeurt, word je eerst geconfronteerd door je irritante Facebookvrienden die je tijdlijn vol spugen met troep. Door die zure appel moet je eerst heen scrollen voordat je bij de info uitkomt waar je naar op zoek was. Hoewel je al dat ge-eikel op je tijdlijn stiekem wel sappig vindt.


Klaartje de Klager

Alles wat tegen zit in haar leven spuwt Klaartje op internet. Van treinvertragingen tot een die grote beer die tijdens een concert 'zomaar' pal voor haar ging staan. Zonde Klaartje, er is ook zoveel moois in het leven.

Truus Travel

Ja hoor, zit ze weer met haar dikke gat in the middle of nowhere. Waar betaalt ze dat toch van? Wekelijks zie je wel foto’s van een exotische vakantiebestemming. Van blote knieën aan het zwembad tot slippertjes die in het zand staan en cocktails in de zee. Foto’s die iedereen post tijdens z’n vakantie. Maar er is niemand op jouw tijdlijn die zo vaak post. Of zouden er ook throw back's tussen zitten?

Greet de Grappenmaker

Greet zet alleen iets op Facebook als het écht heel erg grappig is. Ze wacht het juiste moment af en post alleen iets waar ze heel lang over na heeft gedacht. Pas als de zinnen perfect geformuleerd zijn drukt ze op het ‘verzend-knopje’. En dan is het afwachten tot de reacties en likes binnen stromen.


Dagmar Dagboek

Alsof ze het tegen haar beste vriendin heeft deelt Dagmar al haar diepste geheimen met het internet. Haar meest intense gevoelens zet ze op Facebook. In het begin kon je er nog om lachen. Zeker samen met jou real life vriendinnen. Maar ze doet het echt met alles! Alles moet op internet staan. Is dit een vorm van zelfmedelijden die hier geuit wordt? Wake me up if I care!

Doortje de Deler

Eigen input is nul. Doortje deelt alleen maar wat ze op andere sites ziet. Dat is ook een talent. Daar moet je een neus voor hebben. Hoewel een eigen toevoeging niet zou misstaan, zorgt haar tijdlijn stiekem altijd voor vermaak als je je verveelt op de plee tijdens het wachten op die klem zittende drol.

Martijn Moet-ook-een-mening-hebben

Hij wil altijd een mening hebben. Over alles. Is er iets aan de hand in de wereld, 3 seconden later staat het eindeloos geanalyseerd op zijn tijdlijn. Zegt de politiek A, dan zegt hij B. En als ze B hadden gezegd, had hij net zo leuk A gezegd. Het maakt niet uit wat er uit het kabinet komt, hij zegt toch het tegenovergestelde. Ja we zijn een vrij land, maar kan er geen wet opgezet worden om dit soort typen van Facebook te bannen? Gelukkig is er een blokkeer-knop.


Hannie met haar hond

Je kunt die hond niet meer zien! Je hebt ‘m nog nooit ontmoet, maar je vindt het al een rotbeest. Stiekem heb je Hannie geblokkeerd (ssst, tegen niemand zeggen!), omdat ze alleen maar foto’s met haar ‘vriendje’ kan plaatsen. Wat kan jou die hond nou schelen?

Sporty Spice

Al-tijd als ze sport laat ze dit per Facebookpost weten. Zo vaak, dat jij denkt ‘huh, maar hoe kan ze dan nog steeds zo dik zijn?’ Maar tel het allemaal eens bij elkaar op. Dan gaat ze maar één keer per week. En weet jij veel hoe lang ze gaat en hoe fanatiek het is.

Floor Foodporn

Elke maaltijd knalt ze op Facebook. Ontbijt, lunch, diner, zelfs met het kopje koffie na moet iedereen kennis maken.

Welke Facebooktypes herken jij?